bannerPos

En dag i køernes tegn

Ved årsmødet i Fynsk Kvæg torsdag den 12. december i Vissenbjerg vil der både være lokale og landsdækkende indlæg samt debat om kvægbruget og dets aktuelle og fremtidige forhold. Arkivfoto

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
04-12-2019 08:00
Fynsk Kvægs årsmøde afvikles torsdag den 12. december med mange spændende programpunkter.

Traditionen tro samles de fynske kvægfolk i midten af december til årsmøde. Og lige som i fjor bliver det med et udvidet program, idet det tidligere regionale møde med deltagelse af ledelsen i Landbrug & Fødevarer Kvæg nu er slået sammen med Fynsk Kvægs årsmøde.

Årsmødet finder sted torsdag den 12. december fra klokken 9.00 til 13.30 på Centrovice i Vissenbjerg.

Mødet indledes med årsberetning af den nye formand i Fynsk Kvæg, Peter Høj, Ny Stenderup. Derefter vil repræsentanter fra RYK orientere om ydelsesresultaterne på landsplan og specifikt for det fynske område. Desuden vil nye data og værktøjer i DMS blive præsenteret.

Næste programpunkt står KvægrådgivningDanmarks konsulenter for. Her vil der blive stillet skarpt på en række kvægfaglige emner, blandt andet om fodring og klima, staldcoaching og muligheder og faldgruber ved digital foderstyring.

Fokus på fremtidens kvægbrug

Som nævnt er mødet også det lokale møde for Landbrug & Fødevarer Kvæg. Her vil der blandt andet blive givet svar på, hvordan der sikres stærk kvægsektor i Danmark fremover – i morgen, til næste år og om 10 år.

På mødet vil L&F Kvægs formand Christian Lund og sektordirektør Ida Storm fortælle om, hvilke udfordringer og muligheder Landbrug & Fødevarer Kvæg ser for sektoren. Om hvordan sektorbestyrelsen og Seges arbejder for at finde de løsninger, der skal sikre en økonomisk bæredygtig, klima- og miljøvenlig, samt samfundsmæssigt uundværlig kvægproduktion mange år frem.

Mødet starter med kaffe og inden det slutter med frokost klokken 13.00, vil der traditionen tro blive uddelt H.B. Kochs Mindelegat.

Det er som sædvanligt gratis at deltage, men der kræves tilmelding senest mandag den 9. december på www.centrovice.dk eller pr. telefon 70 15 99 00.

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Alle ejendomme er unikke

Skal de gamle bygninger rives ned eller skal de renoveres og have nyt liv i form af anden anvendelse? Skal det aldrende stuehus bevares og gennem en renovering bringes op til nutidens standard i forhold til indretning, energi og komfort? Det er ofte stillede spørgsmål og kræver en grundig vurdering, inden der kan gives et klart svar.

LandboSyd åbner afdeling på Fyn

Der bliver nu hårdere konkurrence om både medarbejdere og rådgivningskunder på Fyn. Sønderjyske LandboSyd går nemlig nu i clinch med Velas og åbner kontor med fokus på økonomirådgivning på Fyn.

Byer og skov vokser, landbrugslandet skrumper

Af Peter Bohsen Jensen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Snitter måler græsudbytte til grovfoderlageret

SLF arbejder sammen med Seges og flere landboforeninger om at højne grovfoderproduktionen fra mark til lager. Landmand Eigil Miang ved Rødding deltager i projektet, og for få uger siden fik han snittet græs, der blev målt til brug for lagerregistrering.

Udstillere glæder sig til Agromek 2021

Blandt udstillere på næste års Agromek 2021 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.
Side 1 af 64 (1273 artikler)Prev1234567626364Next