bannerPos

En dag i køernes tegn

Ved årsmødet i Fynsk Kvæg torsdag den 12. december i Vissenbjerg vil der både være lokale og landsdækkende indlæg samt debat om kvægbruget og dets aktuelle og fremtidige forhold. Arkivfoto

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
04-12-2019 08:00
Fynsk Kvægs årsmøde afvikles torsdag den 12. december med mange spændende programpunkter.

Traditionen tro samles de fynske kvægfolk i midten af december til årsmøde. Og lige som i fjor bliver det med et udvidet program, idet det tidligere regionale møde med deltagelse af ledelsen i Landbrug & Fødevarer Kvæg nu er slået sammen med Fynsk Kvægs årsmøde.

Årsmødet finder sted torsdag den 12. december fra klokken 9.00 til 13.30 på Centrovice i Vissenbjerg.

Mødet indledes med årsberetning af den nye formand i Fynsk Kvæg, Peter Høj, Ny Stenderup. Derefter vil repræsentanter fra RYK orientere om ydelsesresultaterne på landsplan og specifikt for det fynske område. Desuden vil nye data og værktøjer i DMS blive præsenteret.

Næste programpunkt står KvægrådgivningDanmarks konsulenter for. Her vil der blive stillet skarpt på en række kvægfaglige emner, blandt andet om fodring og klima, staldcoaching og muligheder og faldgruber ved digital foderstyring.

Fokus på fremtidens kvægbrug

Som nævnt er mødet også det lokale møde for Landbrug & Fødevarer Kvæg. Her vil der blandt andet blive givet svar på, hvordan der sikres stærk kvægsektor i Danmark fremover – i morgen, til næste år og om 10 år.

På mødet vil L&F Kvægs formand Christian Lund og sektordirektør Ida Storm fortælle om, hvilke udfordringer og muligheder Landbrug & Fødevarer Kvæg ser for sektoren. Om hvordan sektorbestyrelsen og Seges arbejder for at finde de løsninger, der skal sikre en økonomisk bæredygtig, klima- og miljøvenlig, samt samfundsmæssigt uundværlig kvægproduktion mange år frem.

Mødet starter med kaffe og inden det slutter med frokost klokken 13.00, vil der traditionen tro blive uddelt H.B. Kochs Mindelegat.

Det er som sædvanligt gratis at deltage, men der kræves tilmelding senest mandag den 9. december på www.centrovice.dk eller pr. telefon 70 15 99 00.

Landboformand: Væk er fagligheden og de brede forlig

Landbruget er blevet syndebuk, og jeg frygter, at de politiske venner forsvinder. Men vi vil ikke være syndebuk, men en del af løsningen, siger formand for LandboSyd, Mogens Dall.

Ølgod Maskinforretning bliver BvL-forhandler

Fra årsskiftet er Ølgod Maskinforretning blevet BvL-forhandler og skal i tæt samarbejde med den tyske producents nordiske salgsansvarlige, Flemming Hyldgaard, varetage salgs- og servicearbejdet med fokus på et område, der afgrænses fra Grindsted og Billund i øst til Varde i syd og Nr. Nebel i nord. Der har tidligere været en forhandler i området, så der findes allerede mange BvL-vogne på de kanter. Det bliver nu Ølgod Maskinforretnings opgave at servicere de eksisterende kunder og sørge for, at der kommer endnu flere vogne ud at køre.

Traktordemonstration mod minister igang

Cirka 300 traktorer er mandag formiddag kørt op foran Gråsten Landbrugsskole. De møder miljøminister Lea Wermelin, der i eftermiddag lægger vejen forbi

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.

Har fortrudt EU-støttet investering

Anders Lindgård klapper langt fra i hænderne over al landbrugsstøtte fra EU.

Økologimøde med fokus på gødskning, næringsstoffer og biomasse

LHN inviterer sammen med Seges til økologimøde onsdag den 8. januar i Tinglev. Blandt emnerne er gødskning, recirkulering af næringsstoffer, biomasse og markedssituationen for økologi.

Sydjyske kommuner og landbrugsorganisationer i fælles indsats for vandmiljøet

De jyske Lillebælts-kommuner og landbrugets organisationer vil arbejde sammen om at levere vådområder og minivådområder. Opgaven er svær, men samarbejde og løbende dialog skal være vejen frem.

Landbrugsstyrelsen afviser auktionsprincip for landbrugstilskud

- Ideen om auktionsprincippet lyder i teorien interessant, men er vanskelig at føre ud i praksis, udtaler enhedschef i Landbrugsstyrelsen Per Faurholt Ahle.

- Tilskudsmodellen fungerer faktisk godt

Et auktionsprincip vil være for bureaukratisk at administrere og for bøvlet at søge for landmændene, siger sektorchef for økologi, Kirsten Lund Jensen.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next