bannerPos

NutriFair: En koncentreret og overskuelig messe

Jess Jensen, Vadum, er trofast gæst på NutriFair, som afholdes den 15. og 16. januar i Messe C i Fredericia. Foto: Viking

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
21-11-2019 14:08
Først i det nye år er der endnu engang NutriFair – en fagmesse i Fredericia. En af dem, der med garanti kommer, er mælkeproducent Jess Jensen. For ham betyder de over 200 kilometer fra Vendsyssel ingenting.

NutriFair besøges hver år af omkring 5.000 mennesker. En af dem er mælkeproducent Jess Jensen, som hvert eneste år starter sin bil på ejendommen ved Vadum i Vendsyssel og kører over 200 kilometer for at komme til Messe C i Fredericia.

- Jeg tror faktisk, jeg har været med alle årene, siger Jess Jensen, som hvert år har Fredericia-messen plottet ind i kalenderen.

 

Kan nå rundt på få timer

For Jess Jensen er messens størrelse afgørende.

- Det er en koncentreret messe, som har det, der interesserer mig. Der er ikke gødningsspredere, sprøjter og alt muligt andet og det passer mig rigtig godt, siger Jess, som har omkring 135 malkekøer.

- Er der lige noget, der skal ordnes her hjemme, en ko, der skal kælve eller andet, kommer jeg måske først til Fredericia sidst på eftermiddagen og så kan jeg stadig nå rundt på 2-3 timer. Jeg får måske ikke snakket med så mange, jeg gerne vil, men jeg kan alligevel nå rundt, forklarer Jess Jensen.

 

Får inspiration med hjem

Han tager enten alene til Fredericia eller tager sin kone med.

- En stor del af NutriFair er også, at man kender mange af dem der kommer og dem der står på standene, så der er helt klart også meget socialt i det, fortæller Jess Jensen, som også sætter stor pris på messens mange foredrag.

- Det er igen noget, man kan bruge til noget, noget der giver inspiration og noget man tænker videre over, når man kommer hjem, lyder det.

Og datoen, den 15. og 16. januar sidder allerede på rygraden.

- Det passer min medhjælper lige er kommet tilbage efter tre ugers ferie og så er det min tur til en lille feriedag, lyder det.

Flere støttesager i klemme

Et par bøvlede støttesager har på det seneste sat en stopper for lysten til at søge yderligere EU-tilskud, siger Anders Laustsen.

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.

Nordisk tang skal testes i danske besætninger

Udenlandske forsøg har tidligere vist, at tang kan hæmme metanproduktionen i køernes vom. Nu skal der dyrkes tang herhjemme, som skal forarbejdes og i sidste ende tilsættes kvægfoderet i danske besætninger.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Så på efterafgrøder som en del af klimaløsningen

Herning-Ikast Landboforening og Sagro inviterede til dialog om løsninger, da to lokale folketingspolitikere fra partiet Venstre, lagde vejen forbi.

Samsø vil vise den cirkulære vej

På Samsø er man langt med den cirkulære økonomi i samspillet mellem fødevareproduktion og forbrug – men der er stadig et stykke vej til mål, indrømmer Knud Tybirk, der er projektleder for Biosamfund Samsø.

Insekter som foder og fødevarer

Det kan blive insekter og larver, der kan blive en af fremtidens løsninger på en mere bæredygtig og klimavenlig fødevare-udfordring. Hos Teknologisk Institut arbejder man intenst med insekter til både foder og fødevarer.

Cirkulær økonomi på globalt plan

Den cirkulære økonomi er vejen frem, hvis kloden skal i balance globalt – og Danmark er med helt fremme, fastslog Claus Stig Pedersen, der er direktør for bæredygtighed og Public Affairs i den danske virksomhed Novozymes, og som var blandt indlægsholderne ved Frejs Fødevarekonference.
Side 1 af 53 (1051 artikler)Prev1234567515253Next