bannerPos

Fremtidens kvæg-stald

Christian Carus

Journalist
22-04-2019 15:58
Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

- Holdopdeling er rigtig godt for køerne, men vi også bare erkende, at det er rigtig dyrt at bygge til, konstaterede Vibeke F. Nielsen, specialkonsulent Seges, på et af sine oplæg, da Jyden Bur forleden holdt kvægseminar.

- Derfor tror jeg også, at fremtiden kommer til at byde på stalde med knap så meget inventar, men mere fleksibilitet, som betyder, at de ikke er bygget med henblik på én bestemt dyregruppe, men til flere forskellige formål, lød spådommen fra specialkonsulenten, der forudser store, strøede bokssystemer med større areal pr. dyr, mens mere lukkede systemer også sagtens kan blive et fremtidsscenarium.

- Der er ingen tvivl om, at metan kommer til at fylde meget, og derfor vil det heller ikke undre mig, hvis staldsystemerne i fremtiden bliver mere lukkede i bestræbelserne på at få samlet metanen, sagde Vibeke F. Nielsen, der også viste slides med bud på miljøstalde, hvor robotter løbende samler køernes efterladenskaber op.

Det bliver dog i høj grad forbrugerne, der kommer til at diktere fremtidens kvægbrug, fastslog hun.

- Derfor kommer vi formentlig heller ikke udenom afgræsning for udvalgte dyregrupper, selvom det ikke matcher med metanudledningen, konstaterede Seges-konsulenten, der også forventer, at de konventionelle kvægbrugere kommer til at skulle indrette sig efter mere end 12 timers samvær mellem ko og kalv efter kælvning, hvis forbrugerne får lov at bestemme. Vibeke F. Nielsen gav også tilhørerne en tur gennem gældende og kommende lovgivning i forbindelse med både nybyggeri og udvidelse af eksisterende staldanlæg, mens Knud Pedersen fra Jyden gav inspiration til staldindretningen.

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.
Side 1 af 44 (880 artikler)Prev1234567424344Next