bannerPos

Fremtidens kvæg-stald

Christian Carus

Journalist
22-04-2019 15:58
Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

- Holdopdeling er rigtig godt for køerne, men vi også bare erkende, at det er rigtig dyrt at bygge til, konstaterede Vibeke F. Nielsen, specialkonsulent Seges, på et af sine oplæg, da Jyden Bur forleden holdt kvægseminar.

- Derfor tror jeg også, at fremtiden kommer til at byde på stalde med knap så meget inventar, men mere fleksibilitet, som betyder, at de ikke er bygget med henblik på én bestemt dyregruppe, men til flere forskellige formål, lød spådommen fra specialkonsulenten, der forudser store, strøede bokssystemer med større areal pr. dyr, mens mere lukkede systemer også sagtens kan blive et fremtidsscenarium.

- Der er ingen tvivl om, at metan kommer til at fylde meget, og derfor vil det heller ikke undre mig, hvis staldsystemerne i fremtiden bliver mere lukkede i bestræbelserne på at få samlet metanen, sagde Vibeke F. Nielsen, der også viste slides med bud på miljøstalde, hvor robotter løbende samler køernes efterladenskaber op.

Det bliver dog i høj grad forbrugerne, der kommer til at diktere fremtidens kvægbrug, fastslog hun.

- Derfor kommer vi formentlig heller ikke udenom afgræsning for udvalgte dyregrupper, selvom det ikke matcher med metanudledningen, konstaterede Seges-konsulenten, der også forventer, at de konventionelle kvægbrugere kommer til at skulle indrette sig efter mere end 12 timers samvær mellem ko og kalv efter kælvning, hvis forbrugerne får lov at bestemme. Vibeke F. Nielsen gav også tilhørerne en tur gennem gældende og kommende lovgivning i forbindelse med både nybyggeri og udvidelse af eksisterende staldanlæg, mens Knud Pedersen fra Jyden gav inspiration til staldindretningen.

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next