bannerPos

Frostsikker drikkeautomat uden brug af strøm

Piet Nølev er adm. direktør i virksomheden Frostline A/S i Horsens, der har udviklet og producerer den frostsikre drikkeautomat, der er populær blandt mange kvægbrugere. Foto: John Ankersen

John Ankersen

Journalist
27-11-2018 07:00
Jordvarme sørger for frostsikker drikkemulighed for kvæget i vinterkulden med drikkeautomat fra virksomheden Frostline A/S i Horsens, der selv har udviklet og producerer drikkesystemet med garanteret frostfri drikkekop hele året rundt

Let at montere og sikring af frisk drikkevand hele året til kvæget – vel at mærke uden brug af strøm fra elnettet som energikilde.

Drikkekop-systemet fra virksomheden Frostline A/S i Horsens tilbyder nemlig frisk drikkevand hele året rundt ude i marken eller i åbne staldsystemer ved hjælp af jordvarme, der driver systemet.

-  Vi adskiller os netop fra de andre produkter på markedet ved ikke at bruge strøm ved frost i drikkesystemet, men i stedet jordvarme, til at holde drikkekopperne frostfrie, forklarer adm. direktør i Frostline A/S, Piet Nølev.

Han tilføjer, at systemet ud over tilførsel af vand, er vedligeholdelsesfrit. Systemet virker ved en selvtømmende glideventil i automatens stigrør. Alt sammen i en jordcylinder, der er nedgravet i frostfri dybde i jorden, hvor der er omkring 5 – 9 plusgrader.

Det forhindrer frysning og garantere samtidig køligt drikkevand hele året rundt.

 

Tre forskellige højder

Drikkeautomaterne kan købes i tre forskellige højder – 40, 60 og 80 centimeter, alt efter behov. Drikkesystemet anvendes både til kvæg, men også svin og heste.

Selve koppen er produceret i plast – undtagen dén til svin, der er produceret i metal – ganske enkelt fordi grisene gnaver plastkoppen i stykker.

Drikkesystemet blev udviklet af Frostline for 15 år siden, og har været i produktion og salg i sin nuværende form i 10 år. Og det har vist sit værd, både herhjemme og i udlandet, hvor det er eksport til blandt andet Norge, Sverige og Tyskland.

Blandt de mere kuriøse og imponerende opgaver i udlandet kan nævnes et polarhundeløb i det nordligste Norge, hvor drikkeautomaten sikrede frostfrit drikkevand midt i sneen til de deltagende hunde.

Mange landmænd har adskillige Frostline-drikkeautomater placeret på bedriften, men der kan går op til 10 dyr på én enkelt drikkeautomat. Se mere på www.frostline.dk.

 

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next