bannerPos

Henrik og Børge er årets højdespringere

Højdespringerne i 2019 blev I/S Rishøjgård fra Brørup. Besætningen er ejet af Henrik og Børge Jessen, som øgede dækningsbidraget med 4.191 kroner pr. årsko fra 2018-2019. Foto: Kvægrådgivningen Danmark

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
07-06-2020 09:50
Kvægrådgivningen Danmark løftede forleden sløret for, hvilke KvægNøgle-landmænd, som har landets højeste dækningsbidrag pr. årsko. Og her blev årets højdespringer Henrik og Børge Jessen fra Brørup, med et forbedret dækningsbidrag på 4.191 kroner pr. årsko fra 2018-2019.

ØKONOMI Kvægrådgivningen Danmark, som er den fælles kvægrådgivning mellem VKST, Velas og Bornholms Landbrug & Fødevarer, havde forleden inviteret til Kvægnøgle Webinar.

Her var der fokus på dækningsbidrag pr. årsko og traditionen tro udnævnte Kvægrådgivningen Danmark de tre KvægNøgle-besætninger med landets højeste dækningsbidrag i kategorierne Jersey, stor race og økologisk.

Forbedret DB med 4.191 kroner pr. årsko

Årets højdespringere, altså den besætning, som har opnået den største fremgang på dækningsbidraget fra 2018 til 2019, blev I/S Rishøjgård fra Brørup.

Besætningen er ejet af Henrik og Børge Jessen, som også vandt højeste DB for stor race i VKST.

Rishøjgård har øget dækningsbidraget med 4.191 kroner pr. årsko fra 2018-2019 til 17.986 kroner pr. årsko i 2019.

Det er blandt andet sket ved at gå fra to til tre gange malkning ved de 150 årskøer. Det har medført at ydelsen er steget med godt 2.600 kilo i samme periode, til i dag over 13.000 kilo EKM.

Hos Jersey vandt Max og Thomas Hansen fra Leby på Ærø med et dækningsbidrag pr. årsko på 17.986 kroner.

Hos Jersey vandt Max og Thomas Hansen fra Leby på Ærø med et dækningsbidrag pr. årsko på 17.986 kroner. Mens stor race blev vundet af Lisbeth Klinge fra Djursland med et dækningsbidrag på 19.830 kroner pr. årsko.Prisen blandt økologerne blev vundet af Søren Madsen, Salsbjerggård på Sydsjælland med et dækningsbidrag på 19.610 kroner

Sådan skiller de bedste sig ud

Omkring 60 mennesker lyttede med da landets højeste dækningsbidrag blev kåret

Kvægrådgiver Jens Hemming Madsen fra VKST berettede om udviklingen i dækningsbidrag resultaterne fra 2018 til 2019 for Kvægrådgivningen Danmark og lagde vægt på, hvor de bedste skilles sig ud.

Generelt adskiller de bedste sig på flere punkter. De har en højere mælkeindtægt fordi de har en højere ydelse og mælkepris.

Så har de ofte en højere tilvækstværdi, da de har et større salg til levebrug, en lavere udskiftningsprocent og en lavere kodødelighed.

Og så har de også lavere foderomkostninger med lavere foderomkostninger pr. kilo EKM og en højere energiudnyttelse.

Jens Hemming Madsen opfordrede de tilhørende til at gå hjem og kigge på deres udgifter til mineraler, da man her ser en kæmpe spredning pr. årsko. Han påpegede også, at Seges har stået bag undersøgelser som viser, at man ikke har nogen mereffekt af at tildele en større mængde mineraler end minimumsanbefalingen.

0

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen

Intelligent bufferzone beskytter vandmiljøet

Ny kortfilm viser, hvordan Go-Gris I/S beskytter vandmiljøet ved Horsens. Det er sket med en såkaldt ”intelligent bufferzone” mellem mark og å.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

Mejetærsker på demo-tur til høsten er i hus

Heden Maskinforretning A/S og Massey Ferguson DK sender IDEAL 7 mejetærsker på demo-tur
Side 1 af 64 (1267 artikler)Prev1234567626364Next