bannerPos

Mælkekongres sætter fokus på effektive landmænd på forkant

Op mod 500 europæiske mælkeproducenter og faglige rådgivere mødes i slutningen af juni til den årlige European Dairy Farmers kongres, der i år finder sted i Kolding. Her et foto fra sidste års kongres, der blev holdt i Spanien,

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
31-05-2019 06:28
En af de vigtigste europæiske kongresser for mælkeproducenter inviterer i juni hundredevis af landmænd og rådgivere til tre dage med fokus på effektivitet og sammenligning af produktionsøkonomi på tværs af landegrænser.
Op mod 500 europæiske mælkeproducenter og faglige rådgivere mødes i slutningen af juni til den årlige European Dairy Farmers kongres, der i år finder sted i Kolding.
Temaet i år er ”Efficient farmers on the edge” (effektive landmænd på kanten), og det er ikke et tilfælde, at det er Danmark, hvor mælkeproducenter er kendte for at være udviklingsorienterede og omstillingsparate, der huser dette tema.
- Det er en unik chance for at hente inspiration fra ind- og udland og møde entreprenante, løsningsorienterede landmænd gennem en lang række spændende workshops og foredrag i et miljø, hvor debat og dialog er skemalagt og en integreret del af kongressen, siger Thorkild Moos, der er analytiker for den danske del af European Dairy Farmes og kvægchef hos LandboSyd.
Ud over indlæg og workshops er bedriftsbesøg en vigtig del af kongressen. Flere af de danske medlemmer af EDF kommer med indlæg om den danske tilgang til temaet, og dertil er der ni landmænd, der viser deres bedrifter frem.
- Her kommer man ud og ser den enkelte bedrift og får samtidig hovedtallene i bedriftens produktionsøkonomi. Så ikke alene får man indlæg på et højt fagligt niveau, men kommer også ud og ser tingene i praksis og får input fra de øvrige deltagere på tværs af landegrænser, siger Thorkild Moos og tilføjer, at kongressen også byder på indlæg fra progressive mælkeproducenter fra Chile og Ukraine.
Tilmelding til kongressen er i fuld gang, og er du hurtigt ude er der lidt at spare på deltagergebyret. Det er der også en betydelig del af deltagergebyret at spare, hvis man er medlem af den danske EDF-gruppe samtidig.
Kongressen strækker sig over tre dage fra tirsdag den 25. til og med torsdag den 27. juni 2019.
 

En ’Ørehænger’ i hegnet

Hvis du har levende hegn med gamle træer og døde stammer, så er det nu du kan være heldig at finde et interessant indspark til aftenens måltid.

Kosttilskud reddede Peter og køerne

- Jeg havde så ondt i mit knæ, at jeg ikke kunne komme ned i hug fortæller 62-årige Peter Aalbæk fra Holmsland v/ Ringkøbing der overvejede at sætte køerne ud i 2015.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Endnu bedre service fra Samson Agrolize

Den danske salgs- og serviceorganisation bag Samson gyllevogne og møgspredere, Samson Agrolize, justerer nu sin serviceorganisation i Danmark og opnår derved en endnu bedre dækning med specialiserede servicemedarbejdere og reservedelsadgang for sine kunder.

Ølgod Maskinforretning overtager importen af Claydon og får ny daglig leder

I 2016 købte Svend Aage Jensen og Kurt Eg fra Brørup Traktor- & Maskincenter ApS deres kollega Ølgod Maskinforretning og har siden drevet den som en selvstændig enhed med lokal ledelse af salg og service. Nu udvider man ejerkredsen med Steen Olesen, der samtidigt er ansat Steen Olesen som sælger og daglig leder af forretningen.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken og kommer med forslag til løsningsmuligheder.
Side 1 af 52 (1028 artikler)Prev1234567505152Next