bannerPos

Mælkekongres sætter fokus på effektive landmænd på forkant

Op mod 500 europæiske mælkeproducenter og faglige rådgivere mødes i slutningen af juni til den årlige European Dairy Farmers kongres, der i år finder sted i Kolding. Her et foto fra sidste års kongres, der blev holdt i Spanien,

John Ankersen

Journalist
31-05-2019 06:28
En af de vigtigste europæiske kongresser for mælkeproducenter inviterer i juni hundredevis af landmænd og rådgivere til tre dage med fokus på effektivitet og sammenligning af produktionsøkonomi på tværs af landegrænser.
Op mod 500 europæiske mælkeproducenter og faglige rådgivere mødes i slutningen af juni til den årlige European Dairy Farmers kongres, der i år finder sted i Kolding.
Temaet i år er ”Efficient farmers on the edge” (effektive landmænd på kanten), og det er ikke et tilfælde, at det er Danmark, hvor mælkeproducenter er kendte for at være udviklingsorienterede og omstillingsparate, der huser dette tema.
- Det er en unik chance for at hente inspiration fra ind- og udland og møde entreprenante, løsningsorienterede landmænd gennem en lang række spændende workshops og foredrag i et miljø, hvor debat og dialog er skemalagt og en integreret del af kongressen, siger Thorkild Moos, der er analytiker for den danske del af European Dairy Farmes og kvægchef hos LandboSyd.
Ud over indlæg og workshops er bedriftsbesøg en vigtig del af kongressen. Flere af de danske medlemmer af EDF kommer med indlæg om den danske tilgang til temaet, og dertil er der ni landmænd, der viser deres bedrifter frem.
- Her kommer man ud og ser den enkelte bedrift og får samtidig hovedtallene i bedriftens produktionsøkonomi. Så ikke alene får man indlæg på et højt fagligt niveau, men kommer også ud og ser tingene i praksis og får input fra de øvrige deltagere på tværs af landegrænser, siger Thorkild Moos og tilføjer, at kongressen også byder på indlæg fra progressive mælkeproducenter fra Chile og Ukraine.
Tilmelding til kongressen er i fuld gang, og er du hurtigt ude er der lidt at spare på deltagergebyret. Det er der også en betydelig del af deltagergebyret at spare, hvis man er medlem af den danske EDF-gruppe samtidig.
Kongressen strækker sig over tre dage fra tirsdag den 25. til og med torsdag den 27. juni 2019.
 

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.

Lisbeth uddanner sig til naturtjekker

Landmænd, der vil skabe mere natur, kan få styr på ejendommens naturværdi og lægge planer for forbedringer.
Side 1 af 44 (879 artikler)Prev1234567424344Next