bannerPos

Mejeri arbejder på udvidelse

Mejeribestyrer Brian Madsen glæder sig over den nye maskine til pakning af flødeoste i bægre på 150 gram.

Leif Christensen

20-09-2018 07:00
Barrit Mejeri sælger mere end 90 procent af produktionen i udlandet, og der arbejdes nu på at lave en linje mere
Udlandet og især Japan har for alvor fået smag for flødeostene fra Barrit Mejeri, og efterspørgslen er så stor, at der arbejdes på en udvidelse af det lille andelsmejeri fra 1887.
- Vi arbejder på at udvide med en ny linje, fortæller mejeribestyrer Brian Madsen til Landbrug Syd.
Det skyldes primært endnu en stor kunde i Japan, som er mejeriets største aftager af flødeostene.
- Mere end 90 procent af vores oste eksporteres, og Japan er klart det største marked, noterer Brian Madsen.
- I fjor kom der en ny japaner og ville købe flødeost her hos os, og vi arbejder nu på at lave en ekstra linje. Jeg forventer, at det vil være på plads i løbet af efteråret, lyder det videre fra mejeribestyreren siden 2012, Brian Madsen.
 

Syv leverandører

Han konstaterer, at landmændene bag mejeriet er meget villige til at lave nye investeringer. Der er i dag syv leverandører tilbage, og de leverer omkring otte millioner kilo mælk.
Det rækker ikke nødvendigvis hele tiden, så derfor må Barrit Mejeri også købe mælk til produktionen.
Den ekstra produktion betyder, at der arbejdes i toholdsdrift, hvor det faktisk er bestyreren, der tager sig af natarbejdet. Inkl. bestyrerparret, Helle og Brian Madsen, er der syv medarbejdere på Barrit Mejeri.
Fra starten i 1887 bestod produktionen af hele paletten med mælk, fløde, smør og hårde og bløde oste som de fleste andre mejerier. I dag produceres udelukkende flødeoste primært til brug i fødevareindustrien.
Industrien får osten i 16 kilos kartoner, og den årlige produktion lyder på 750 tons flødeost, så Brian Madsen erkender, Barrit Mejeri er en lille spiller på markedet, men efterspørgslen er god.
- Jeg mener helt klart, der er en fremtid for mejeriet, påpeger Brian Madsen.
 

Også ost i bægre

- Vores størrelse gør også, at vi kan servicere mindre kunder. Ingen er reelt for små, og vi kan faktisk sælge alt lige fra en karton til en hel containerfuld, forklarer Brian Madsen.
Langt det meste af produktionen ender som nævnt i fødevareindustrien, men der er også private, der har flødeoste fra Barrit Mejeri i køleskabet.
- Vi kan mærke, at bægermarkedet udvikler sig og har udvidet sortimentet med flere smagsnuancer, fortæller Brian Madsen og hentyder her til bægre med 150 gram flødeost.
Oste, der bl.a. kan købes i mejeriets lille butik.
 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next