bannerPos

Mindre ammoniakudledning fra malkekøer og slagtesvin

Landbruget vil reducere mængden af råprotein i foder for både slagtesvin og malkekvæg, hvilket betyder, at ammoniakemissionen fra gylle i både stalden, gylletankene og på marken reduceres. Arkivfoto
21-11-2020 10:12

Miljø- og Fødevareministeriet og Landbrug & Fødevarer har indgået frivillige aftaler med mål om at nedbringe ammoniakudledningen fra landbruget – herunder kvægbruget

MILJØ Miljø- og Fødevareministeriet og Landbrug & Fødevarer står sammen i kampen om at begrænse ammoniakudledningen. De to har indgået frivillige aftaler, for at nå det nødvendige mål om reduktion af ammoniakudledningen fra landbruget.

Landbruget vil reducere mængden af råprotein i foder for både slagtesvin og malkekvæg, hvilket betyder, at ammoniakemissionen fra gylle i både stalden, gylletankene og på marken reduceres. De to aftaler for slagtesvin og malkekvæg vil tilsammen bidrage med en reduktion på ca. 1000 ton ammoniak årligt. Det er 40 procent af den reduktion, som Danmark mangler for at nå ammoniakreduktionsmålet på 24 procent.

Samarbejdet mellem ministeriet og landbruget bliver indgået i kølvandet på, at et ekspertudvalg tidligere på året kom med en rapport, der gav forslag til, hvordan man kan nedbringe ammoniak-udledningen.

Danmark har i EU’s NEC-direktiv forpligtet sig til at reducere ammoniakudledningen med 24 procent i 2020 i forhold til 2005. Danmark har det højeste reduktionsmål i EU.

De to aftaler vil tilsammen bidrage med en reduktion på ca. 1000 ton ammoniak. Det er 40 procent af den reduktion, som Danmark mangler for at nå ammoniakreduktionsmålet.

Ved at reducere mængden af råprotein i foder, vil dyret udskille mindre urin-N og pH i gyllen vil falde, hvilket betyder, at ammoniakemissionen fra gylle i både stalden, gylletankene og på marken reduceres.

jba

0

EU-politikere så på grisetransport

To EU-politikere på grisetransport til Padborg forleden: Kan dyr transporteres over otte timer? – Det var det spørgsmål de to søgte svaret på forleden, hvor de var med på grisetransport fra Fyn til DTL A/S i Padborg – grise der skulle videre til Tyskland.

Nyt malkeanlæg skulle være arbejdsmiljøvenligt og enkelt

Stor sydvestjysk mælkeproducent gik fra en malkekarrusel til et 2x24 side by side malkeanlæg. Teknikken er monteret i en lun og tør kælder - afskærmet fra malkestaldens fugtige miljø.

Undgå lungebetændelse hos kalvene

Efteråret er over os, og inden længe kommer vinteren. Med den kommer også de kolde træk-vinde i stalden, som kan resultere i forkølelse og lungebetændelse hos kalvene.

Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

Kom og spark (h)jul-dæk hos MI

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) åbner dørene til deres 1200 kvadratmeter store udstilling for landmænd som trænger til at sparke dæk fra nu og frem mod jul – blandt andet på det brede program inden for Kuhn, der som bekendt omfatter fuldfoderblandere til kvæg.

Husdyrauktion – nu med afstand og mundbind

Corona-restriktioner på Husdyrauktionen i Brørup. I lighed med krav om brug af mundbind i butikker og butikscentre, er der indført krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.
Side 1 af 74 (1480 artikler)Prev1234567727374Next