bannerPos

Nørager Mejeri udvider

Nørager Mejeri udvider med 600 kvadratmeter osteri og 600 kvadratmeter pakkeri.
21-11-2019 06:04
Til foråret står 1.200 nye kvadratmeter klar til brug på Nørager Mejeri. Udvidelsen består af 600 kvadratmeter osteri plus 600 kvadratmeter pakkeri.

På mejeriet i Nørager er der fuld gang i byggeriet af en 1.200 kvadratmeter stor hal, som ventes klar til brug til foråret.

Halvdelen af hallen bliver som udvidelse af mejeriets nuværende osteri og den anden halvdel til udvidelse af pakkeriet – et byggeri til mellem 8 og 10 millioner kroner.

Udvidelsen sker som en del af en fremtidsplan med en general udvidelse af mejeriet, som allerede startede i 2001, hvor værkstedet og emballagelageret blev udvidet med 2.400 kvadratmeter. Sidste år blev kølelageret udvidet med 500 kvadratmeter og nu er det osteriet og pakkeriet, som står for tur, oplyser Nordjyske.

Familieejet

Nørager Mejeri A/S ejes af Nordex Food A/S i Dronninglund.

Ejerkredsen består af selskabets administrerende direktør, Martin Pedersen, hans søster, Christine Pedersen, og deres far, Keld Pedersen. Herudover ejer en håndfuld medarbejdere nogle mindre aktieposter.

Martin Pedersen overtog direktørposten efter Keld Pedersen tidligere i år.

Nordex Food har i år haft 35-års jubilæum. Udover Nørager Mejeri ejer og driver selskabet to andre mejerier, ét i Østrig og ét i Rumænien. Mejerierne er alle specialiseret i hvide oste.

97 procent eksporteres

Nørager Mejeri beskæftiger 125 medarbejdere og producerer 19.000 tons hvide oste om året. Heraf eksporteres over 97 procent til over 70 forskellige lande for at sprede risikoen.

Mejerierne i Østrig og Rumænien producerer hver 5.000 hvide oste om året.

Tidligere købte Nørager Mejeri mælk fra Arla. I dag kommer al mælken, omkring 70 millioner kilo på årsbasis, fra mejeriets egne 25 leverandører.

Flere støttesager i klemme

Et par bøvlede støttesager har på det seneste sat en stopper for lysten til at søge yderligere EU-tilskud, siger Anders Laustsen.

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.

Nordisk tang skal testes i danske besætninger

Udenlandske forsøg har tidligere vist, at tang kan hæmme metanproduktionen i køernes vom. Nu skal der dyrkes tang herhjemme, som skal forarbejdes og i sidste ende tilsættes kvægfoderet i danske besætninger.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Så på efterafgrøder som en del af klimaløsningen

Herning-Ikast Landboforening og Sagro inviterede til dialog om løsninger, da to lokale folketingspolitikere fra partiet Venstre, lagde vejen forbi.

Samsø vil vise den cirkulære vej

På Samsø er man langt med den cirkulære økonomi i samspillet mellem fødevareproduktion og forbrug – men der er stadig et stykke vej til mål, indrømmer Knud Tybirk, der er projektleder for Biosamfund Samsø.

Insekter som foder og fødevarer

Det kan blive insekter og larver, der kan blive en af fremtidens løsninger på en mere bæredygtig og klimavenlig fødevare-udfordring. Hos Teknologisk Institut arbejder man intenst med insekter til både foder og fødevarer.

Cirkulær økonomi på globalt plan

Den cirkulære økonomi er vejen frem, hvis kloden skal i balance globalt – og Danmark er med helt fremme, fastslog Claus Stig Pedersen, der er direktør for bæredygtighed og Public Affairs i den danske virksomhed Novozymes, og som var blandt indlægsholderne ved Frejs Fødevarekonference.
Side 1 af 53 (1051 artikler)Prev1234567515253Next