bannerPos

Oksekød med dyrevelfærd og kvalitet i bagagen

Daglig leder hos Welfare Food, Jesper Lauridsen, (th), og slagterlærling Mads Matthiesen udgør en vigtig del af det daglige team i Welfare Food, hvor lokale leverandører sørger for, at der er oksekød klar til forarbejdning efter modning.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
17-09-2019 06:48
Hos Welfare Food i sydjyske Holsted handler det om dyrevelfærd, kvalitet og klima – uanset om det handler om kødkvæg, svin eller lam – mottoet er ”Dyrevelfærd fra gård til gaffel” og inden for kødkvæg er det de ”små” racer Galloway og Skotsk Højland, der især er fokus på.

Holdninger, naturpleje, dyrevelfærd og klima går op i en højere enhed hos virksomheden Welfare Food i sydjyske Holsted.
Virksomheden består af eget slagteri og butik, ligesom man udfører mange returslagtninger for kødkvægproducenter – eksempelvis for producenter, der selv har egen gårdbutik, hvor de sælger kød og forarbejdede produkter, som Welfare Food også er leveringsdygtig i.
Inden for kødkvæg er det primært de ”små racer” Galloway og Skotsk Højland der satses på – og hvor det derfor ikke er kvantitet, men kvalitet af oksekød, der tæller:
- Galloway og Skotsk Højland er racer med godt kød med godt krølfedt på dyrene, konstaterer Jesper Lauridsen, der er daglig leder på slagteriet hos Welfare Food.
Og mens leverandørerne primært er fra nærområdet i det syd- og sønderjyske, er kunderne – foruden privatkunderne, der køber direkte i butikken i Holsted, også engros-kunder indenfor kantiner og restauranter.
-  Senest har vi også fået lavet aftale med Coop omkring levering til lokale Superbrugs-butikker, forklarer Jesper Lauridsen, og tilføjer, at det er noget med forventer at udbygge de kommende år.
Desuden har man også en aftale med Danish Crown, der gør det muligt at udtage enkeltdyr til slagtning og forarbejdning, hvis en leverandør ønsker sit eget dyr udtaget og forarbejdet særskilt.

Satte afsætning i system
Historien om Welfare Food er beretningen om to kødkvægavlere inden for racen Skotsk Højland, der fandt ud af, at mange mennesker var glade for kødet fra racen.
-  Imidlertid manglede de afsætning og et alternativ til en gårdbutik. Samtidig ville de gerne sikre det rigtige produkt-mix og forsyningssikkerhed, forklarer Kristian jarl Kristensen, der er direktør i Welfare Food A/S.
I dag er både kunder og afsætning sat i system – ikke bare inden for kødkvæg, men også inden for svin og lam, som Welfare Food også har som produktgrene. Filosofien er bruge hele dyret – ikke mindst set i relation til strømningerne i dag, hvor klima og madspild er på forbrugernes dagsorden.
- Vi er slagtere og landmænd med passion for vores fag – og vi er stolte af vores dyr, fastslår Kristian Jarl Kristensen, der selv er søn af en af de to stiftere, der i dag stadig er leverandør til af kødkvæg til slagteriet. Se mere på www.welfarefood.dk.

0

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.

Ung iværksætter er ny salgschef hos Semler Agro

Used Equipment Center, der er Semler Agros center for brugte landbrugsmaskiner, fik ved årsskiftet ny salgschef. Valget faldt på den 35-årige Rasmus Thing, der var en del udviklingsteamet bag Used Equipment Center.
Side 1 af 60 (1194 artikler)Prev1234567585960Next