bannerPos

Tålmodighed og velfærd har hævet livstidsydelsen med 4.000 kilo EKM

Livstidsydelsen ved Uffe Bies køer i Ejstrupholm er steget med 4.000 kilo EKM. Han har blandt andet etableret en velfærdsafdeling og giver nu de unge køer mere tålmodighed.

Tenna Bang

Journalist
03-01-2019 07:00
Mælkeproducent Uffe Bie, Ejstrupholm, har sænket udsætterprocenten ved førstekalvskøerne ved at have mere tålmodighed med de unge køer og etablere en velfærdsafdeling.

Med en udsætterprocent på over 30 ved førstekalvskøerne for to år siden og en begyndende udvidelse, var motivationen til at bruge mere tid på køernes holdbarhed i top ved den økologiske mælkeproducent Uffe Bie, Ejstrupholm.

- Vi har robotter, og hvis køerne ikke selv går ind i dem, så duer det jo ikke. Derfor var vi nok lidt for hurtige på aftrækkeren, hvis førstekalvskøerne ikke lige kunne finde ud af det, fortæller Uffe Bie i KvægNyt.

Velvidende at kvierne ikke betaler en eneste krone tilbage før de begynder at give mælk, blev fokus sat ind på livstidsydelse og holdbarhed.

 

Velfærdsafdeling

Ud over at bruge mere tid på førstekalvskøerne valgte Uffe Bie at etablere en velfærdsafdeling.

- Med velfærdsafdelingen kan vi tillade os, at køerne bliver ældre, fordi vi har mulighed for at aflaste dem, forklarer han.

To år efter er udsætterprocenten for førstekalvskøerne faldet fra godt 30 til 18 procent.

- Sænkningen af udsætterprocenten betyder, at man har færre nye dyr, der skal sættes ind i systemet. Og det er jo selvforstærkende – for jo færre kvier, man skal bruge tid på, jo mere tid kan man bruge på den enkelte, fortæller han.

 

Mindre indsats – stort resultat

Og det har givet pote på bundlinjen.

- Vores livstidsydelse er steget med 4.000 kilo EKM, siger Uffe Bie, som er overrasket over så stor effekt indsatsen har haft, for han synes egentlig ikke han og de ansatte bruger så meget tid på det.

Med udvidelsen har de fået flere køer, men klarer sig med færre kvier. Det har ydermere betydet, at 40 procent af køerne nu insemineres med kødkvægssæd, skriver KvægNyt.

 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next