bannerPos

Udvider fra 240 til 370 køer og installerer seks malkerobotter

Anne-Dorthe og Andreas Døssing har installeret seks Gea-malkerobotter i besætningen ved Vojens.
21-12-2019 10:16
På Stakkehavegaard ved Vojens har man skiftet de ti år gamle malkerobotter ud med seks nye fra Gea. Efter et bedriftsbesøg i Tyskland var Anne-Dorthe og Andreas Døssing ikke i tvivl om, at det skulle være dem.

På Stakkehavegaard i Jernhyt ved Vojens er de 10 år gamle malkerobotter skiftet ud med seks malkerobotter af mærket Gea Dairyrobot R-9500 . Samtidig udvides besætningen fra 240 til 370 køer henover det næste halve år.

Familien havde fået tre tilbud hjem da de ringede til Michael fra Klindt Staldteknik for at spørge til en sand-gyllepumpe. Snakken faldt på malkerobotterne fra Gea, som han forhandler og efter et bedriftsbesøg i Tyskland var mælkeproducenterne Anne-Dorthe og Andreas Døssing ikke i tvivl.

Det skulle være seks malkerobotter fra Gea.

Malkerobotter overvåger køerne

På bedriftsbesøget i Tyskland lagde Anne-Dorthe og Andreas Døssing især mærke til støjsvagheden og en hurtigere og bedre påsætning af pattekopperne, end de selv havde set ved andre mærker.

- Gea Dairyrobot systemet er samtidig enestående ved, at vi ikke kun har fået en meget bedre overvågning af køerne. Den måler oveni koens aktivitets mønster, ædetid og drøvtygning. Hermed opnår vi en større opmærksomhed omkring trivslen på den enkelte ko, Anne-Dorthe Døssing.

Hun og Andreas har også oplevet et anlæg, der er meget energibesparende.

- Yderligere har den celletalsmåling på hver enkelt kirtel. Derved er vi i stand til at separere mælken fra netop den inficerede kirtel fra den øvrige mælk. Ofte er det blot en enkelt kirtel, der er inficeret. Det er tilladt, så længe koen ikke er i antibiotika behandling. Et lavere celletal har stor betydning for mejeriets afregning på vores mælk, siger Andreas Døssing.

Stor ydelsesstigning

Andreas og Anne-Dorthe mødte hinanden på landbrugsskolen i Dalum og for kun halvandet år siden købte de Stakkehavegård. Derfor inden havde de drevet en mindre ejendom på Falster i seks og et halvt år.

- Vi interesserer os rigtig meget for, at det enkelte dyr har det godt. Med Gea`s Dairyrobot kan vi øge opmærksomheden omkring den enkelte ko og dens trivsel. Herved kan vi sætte ind så tidligt som muligt, hvis der er et eller andet med koen, fortæller Anne-Dorthe Døssing, som sammen med sin mand har øget køernes ydelse fra 9.000 kilo mælk pr. ko til 12.000 kilo årligt på halvandet år.

Udvidelsen af besætningen har kostet godt fem millioner kroner i ombygning af løsdriftsstalden og installering af seks malkerobotter.

teba

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

70 millioner kroner i puljen til skovrejsning

Landskabskonsulent Søren Paludan oplever stigende interesse for skovrejsning, og der er i år også flere penge i puljen med tilskud.
Side 1 af 55 (1100 artikler)Prev1234567535455Next