bannerPos

Udvider fra 240 til 370 køer og installerer seks malkerobotter

Anne-Dorthe og Andreas Døssing har installeret seks Gea-malkerobotter i besætningen ved Vojens.
21-12-2019 10:16

På Stakkehavegaard ved Vojens har man skiftet de ti år gamle malkerobotter ud med seks nye fra Gea. Efter et bedriftsbesøg i Tyskland var Anne-Dorthe og Andreas Døssing ikke i tvivl om, at det skulle være dem.

På Stakkehavegaard i Jernhyt ved Vojens er de 10 år gamle malkerobotter skiftet ud med seks malkerobotter af mærket Gea Dairyrobot R-9500 . Samtidig udvides besætningen fra 240 til 370 køer henover det næste halve år.

Familien havde fået tre tilbud hjem da de ringede til Michael fra Klindt Staldteknik for at spørge til en sand-gyllepumpe. Snakken faldt på malkerobotterne fra Gea, som han forhandler og efter et bedriftsbesøg i Tyskland var mælkeproducenterne Anne-Dorthe og Andreas Døssing ikke i tvivl.

Det skulle være seks malkerobotter fra Gea.

Malkerobotter overvåger køerne

På bedriftsbesøget i Tyskland lagde Anne-Dorthe og Andreas Døssing især mærke til støjsvagheden og en hurtigere og bedre påsætning af pattekopperne, end de selv havde set ved andre mærker.

- Gea Dairyrobot systemet er samtidig enestående ved, at vi ikke kun har fået en meget bedre overvågning af køerne. Den måler oveni koens aktivitets mønster, ædetid og drøvtygning. Hermed opnår vi en større opmærksomhed omkring trivslen på den enkelte ko, Anne-Dorthe Døssing.

Hun og Andreas har også oplevet et anlæg, der er meget energibesparende.

- Yderligere har den celletalsmåling på hver enkelt kirtel. Derved er vi i stand til at separere mælken fra netop den inficerede kirtel fra den øvrige mælk. Ofte er det blot en enkelt kirtel, der er inficeret. Det er tilladt, så længe koen ikke er i antibiotika behandling. Et lavere celletal har stor betydning for mejeriets afregning på vores mælk, siger Andreas Døssing.

Stor ydelsesstigning

Andreas og Anne-Dorthe mødte hinanden på landbrugsskolen i Dalum og for kun halvandet år siden købte de Stakkehavegård. Derfor inden havde de drevet en mindre ejendom på Falster i seks og et halvt år.

- Vi interesserer os rigtig meget for, at det enkelte dyr har det godt. Med Gea`s Dairyrobot kan vi øge opmærksomheden omkring den enkelte ko og dens trivsel. Herved kan vi sætte ind så tidligt som muligt, hvis der er et eller andet med koen, fortæller Anne-Dorthe Døssing, som sammen med sin mand har øget køernes ydelse fra 9.000 kilo mælk pr. ko til 12.000 kilo årligt på halvandet år.

Udvidelsen af besætningen har kostet godt fem millioner kroner i ombygning af løsdriftsstalden og installering af seks malkerobotter.

teba

0

Skærpet kontrol af svinetransporter fortsættes

Kontrollen med landets mange svinetransporter blev i 2018 skruet op, og det har været til gavn for dyrevelfærden. Det konkluderer en evaluering fra Fødevarestyrelsen.

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.
Side 1 af 62 (1234 artikler)Prev1234567606162Next