bannerPos

Grise uden antibiotika kræver forbruger-opbakning

John Ankersen

Journalist
19-04-2019 07:13
Opdræt af grise uden antibiotika, OUA, kræver forbrugernes opbakning, skriver Berith Nissen, OUA producent og næstformand i SLF, Vonsmosevej 12, Vilstrup ved Haderslev:
Jeg glæder mig til, at danskerne får øjnene op for en produktion af grisekød uden brug af antibiotika.
Nu har forbrugerne talt om, at vi bruger for meget antibiotika til de danske grise, og MRSA i de danske stalde har fyldt utroligt meget i debatten. Men Danmark bruger faktisk væsentligt mindre antibiotika end andre lande og ses som et foregangsland mht. succesfuld nedbringelse af antibiotikaforbrug og takling af resistensproblemer.
Nu producerer vi faktisk det, som mange har ønsket: På vores gård opdrætter vi grise, der aldrig har fået antibiotika. Udfordringen er bare, at få forbrugere ved det. Og mange aner ikke, hvor de kan købe kødet.
Men når forbrugerne først har hørt om OUA og finder det i kølediskene, så er jeg ikke i tvivl om, at de også gerne vil betale lidt ekstra for grisekødet. Det koster nemlig lidt mere at producere på den måde, så kødet er lidt dyrere. Det kræver mere opsyn med grisene, det kræver mere plads, og grisenes foder er lidt dyrere.
Der er kun forbrugerne til at betale, hvis vi griseproducenter skal fortsætte og udvide produktionen af grise, der er opdrættet uden antibiotika. Det er naturligvis et valg, som forbrugerne skal tage, når de køber ind.
Når man står ved køledisken og skal vælge mellem OUA og ikke OUA, så skal man bare huske, at der ikke er antibiotikarester i noget af grisekødet. Man skal vælge OUA kødet, fordi man ønsker at støtte op om en produktion uden antibiotika, og fordi man ønsker at købe kød fra en gris, der aldrig har fået antibiotika.
 

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.
Side 1 af 44 (880 artikler)Prev1234567424344Next