bannerPos

Grise uden antibiotika kræver forbruger-opbakning

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
19-04-2019 07:13
Opdræt af grise uden antibiotika, OUA, kræver forbrugernes opbakning, skriver Berith Nissen, OUA producent og næstformand i SLF, Vonsmosevej 12, Vilstrup ved Haderslev:
Jeg glæder mig til, at danskerne får øjnene op for en produktion af grisekød uden brug af antibiotika.
Nu har forbrugerne talt om, at vi bruger for meget antibiotika til de danske grise, og MRSA i de danske stalde har fyldt utroligt meget i debatten. Men Danmark bruger faktisk væsentligt mindre antibiotika end andre lande og ses som et foregangsland mht. succesfuld nedbringelse af antibiotikaforbrug og takling af resistensproblemer.
Nu producerer vi faktisk det, som mange har ønsket: På vores gård opdrætter vi grise, der aldrig har fået antibiotika. Udfordringen er bare, at få forbrugere ved det. Og mange aner ikke, hvor de kan købe kødet.
Men når forbrugerne først har hørt om OUA og finder det i kølediskene, så er jeg ikke i tvivl om, at de også gerne vil betale lidt ekstra for grisekødet. Det koster nemlig lidt mere at producere på den måde, så kødet er lidt dyrere. Det kræver mere opsyn med grisene, det kræver mere plads, og grisenes foder er lidt dyrere.
Der er kun forbrugerne til at betale, hvis vi griseproducenter skal fortsætte og udvide produktionen af grise, der er opdrættet uden antibiotika. Det er naturligvis et valg, som forbrugerne skal tage, når de køber ind.
Når man står ved køledisken og skal vælge mellem OUA og ikke OUA, så skal man bare huske, at der ikke er antibiotikarester i noget af grisekødet. Man skal vælge OUA kødet, fordi man ønsker at støtte op om en produktion uden antibiotika, og fordi man ønsker at købe kød fra en gris, der aldrig har fået antibiotika.
 
0

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.
Side 1 af 60 (1199 artikler)Prev1234567585960Next