bannerPos

Grise uden antibiotika kræver forbruger-opbakning

John Ankersen

Journalist
19-04-2019 07:13
Opdræt af grise uden antibiotika, OUA, kræver forbrugernes opbakning, skriver Berith Nissen, OUA producent og næstformand i SLF, Vonsmosevej 12, Vilstrup ved Haderslev:
Jeg glæder mig til, at danskerne får øjnene op for en produktion af grisekød uden brug af antibiotika.
Nu har forbrugerne talt om, at vi bruger for meget antibiotika til de danske grise, og MRSA i de danske stalde har fyldt utroligt meget i debatten. Men Danmark bruger faktisk væsentligt mindre antibiotika end andre lande og ses som et foregangsland mht. succesfuld nedbringelse af antibiotikaforbrug og takling af resistensproblemer.
Nu producerer vi faktisk det, som mange har ønsket: På vores gård opdrætter vi grise, der aldrig har fået antibiotika. Udfordringen er bare, at få forbrugere ved det. Og mange aner ikke, hvor de kan købe kødet.
Men når forbrugerne først har hørt om OUA og finder det i kølediskene, så er jeg ikke i tvivl om, at de også gerne vil betale lidt ekstra for grisekødet. Det koster nemlig lidt mere at producere på den måde, så kødet er lidt dyrere. Det kræver mere opsyn med grisene, det kræver mere plads, og grisenes foder er lidt dyrere.
Der er kun forbrugerne til at betale, hvis vi griseproducenter skal fortsætte og udvide produktionen af grise, der er opdrættet uden antibiotika. Det er naturligvis et valg, som forbrugerne skal tage, når de køber ind.
Når man står ved køledisken og skal vælge mellem OUA og ikke OUA, så skal man bare huske, at der ikke er antibiotikarester i noget af grisekødet. Man skal vælge OUA kødet, fordi man ønsker at støtte op om en produktion uden antibiotika, og fordi man ønsker at købe kød fra en gris, der aldrig har fået antibiotika.
 

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next