bannerPos

Høsttravlhed og høstglæde

31-07-2019 08:31
Dette er et læserbrev, som vi har valgt at bringe i vores medier. Læserbrevet er udelukkende udtryk for skribentens egne meninger.

Afgrøderne skal i hus. Det kommer de i denne tid, og den næste måned er afgørende for resultatet. Meget står på spil, skriver Flemming Fuglede Jørgensen.

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken​
 

Høsten 2019 er i gang. Det er årets eksamen for en landmand. Den tegner flot – en sommer som denne, der har vekslet mellem sol og regn er perfekt for afgrøderne. Afgrøderne har også fået en tilpas mængde gødning, takket være Landbrugspakken – uden det har skadet miljøet, for planterne spiser gødningen og resten bruges til at opbygge jordes reserver, så den bevarer sin frugtbarhed til næste år og på længere sigt. Det er vigtigt for en landmand at kunne levere sin jord videre til næste generation, uden den er udpint. Det blev jorden før Landbrugspakken.

Men det er farligt at høste med øjnene. Først når høsten er i lade, kender vi resultatet. Vejret skal være med os – også i høst – for at vi får afgrøderne i hus på tilfredsstillende vis. Derfor er den næste måneds tid altafgørende. Vi kan glæde os over regn til græs, majs og kartofler – men til kornafgrøder, græsfrø og raps, der skal høstes den næste måned, ønsker vi tørvejr. Derfor kan man altid finde en landmand, der brokker sig – såvel som en der er glad for vejret.

 

Nerver på højkant

Det er vilkårene for en landmand: At være afhængig af vejret. Det giver udfordringer – men også den glæde at følge tæt med i naturens omskiftelighed.

Den næste måned er travl og nerverne står mange steder på højkant, meget står på spil. Ude på landet vil både traktorer med kornvogne og mejetærskere køre på vejene. Vi landmænd skal prøve at tage så meget hensyn som muligt – så vil jeg ønske at alle I andre vil tage den tunge trafik som tegn på, at der er et travlt og dejligt liv på landet, der skæpper i vores fælles mad- og valutakasse.

 

Landboformand: Væk er fagligheden og de brede forlig

Landbruget er blevet syndebuk, og jeg frygter, at de politiske venner forsvinder. Men vi vil ikke være syndebuk, men en del af løsningen, siger formand for LandboSyd, Mogens Dall.

Ølgod Maskinforretning bliver BvL-forhandler

Fra årsskiftet er Ølgod Maskinforretning blevet BvL-forhandler og skal i tæt samarbejde med den tyske producents nordiske salgsansvarlige, Flemming Hyldgaard, varetage salgs- og servicearbejdet med fokus på et område, der afgrænses fra Grindsted og Billund i øst til Varde i syd og Nr. Nebel i nord. Der har tidligere været en forhandler i området, så der findes allerede mange BvL-vogne på de kanter. Det bliver nu Ølgod Maskinforretnings opgave at servicere de eksisterende kunder og sørge for, at der kommer endnu flere vogne ud at køre.

Traktordemonstration mod minister igang

Cirka 300 traktorer er mandag formiddag kørt op foran Gråsten Landbrugsskole. De møder miljøminister Lea Wermelin, der i eftermiddag lægger vejen forbi

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.

Har fortrudt EU-støttet investering

Anders Lindgård klapper langt fra i hænderne over al landbrugsstøtte fra EU.

Økologimøde med fokus på gødskning, næringsstoffer og biomasse

LHN inviterer sammen med Seges til økologimøde onsdag den 8. januar i Tinglev. Blandt emnerne er gødskning, recirkulering af næringsstoffer, biomasse og markedssituationen for økologi.

Sydjyske kommuner og landbrugsorganisationer i fælles indsats for vandmiljøet

De jyske Lillebælts-kommuner og landbrugets organisationer vil arbejde sammen om at levere vådområder og minivådområder. Opgaven er svær, men samarbejde og løbende dialog skal være vejen frem.

Landbrugsstyrelsen afviser auktionsprincip for landbrugstilskud

- Ideen om auktionsprincippet lyder i teorien interessant, men er vanskelig at føre ud i praksis, udtaler enhedschef i Landbrugsstyrelsen Per Faurholt Ahle.

- Tilskudsmodellen fungerer faktisk godt

Et auktionsprincip vil være for bureaukratisk at administrere og for bøvlet at søge for landmændene, siger sektorchef for økologi, Kirsten Lund Jensen.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next