bannerPos

Ny bog om markens maskiner

01-06-2020 08:04

Markens maskiner er udkommet i en ny og opdateret udgave.

MASKINER Der er kommet en ny udgave af bogen Markens maskiner, og med den i hånden bliver man klædt godt på til at vælge de rigtige maskiner til markdriften – og få mest muligt ud af dem.

Markens maskiner fra Seges Forlag hjælper med at træffe de korrekte valg, og at bruge de rigtige maskiner til arbejdet i marken har stor betydning for økonomien på en bedrift – både når det gælder finansiering og driftsøkonomi.

2020-udgaven af Markens maskiner er opdateret med ny viden, de seneste teknologiske landvindinger og friske tal, og teksterne er rigt illustreret med nye fotos og figurer.

Højaktuelt emne

Markens maskiner følger i store træk markarbejdets forløb fra såning over gødskning og pleje af planterne, til høsten er i hus.

Der er også noget om læsning og transport i bogen, hvor der endvidere er et helt kapitel om teori og praksis omkring markvanding, der er et højaktuelt emne, da klimaændringerne vil få stadig større betydning.

- Markens maskiner henvender sig først og fremmest til landbrugsuddannelsens hovedforløb i faget maskinlære. Men bogen er også meget velegnet som opslagsværk for landmænd og alle andre, der interesserer sig for maskiner, lyder det i en pressemeddelelse.

Hans Kristian Kristensen, Gunnar Schmidt og Henning Sjørslev Lyngvig er mændene bag ordene i bogen, der er på 314 sider og kan købes i Seges’ netbutik for 399 kroner.

jhal

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next