bannerPos

Ny hjulgraver gør populær Hydrema-serie komplet

Et 50 meter langt og 5,5 tons tungt fjernvarmerør er intet problem, når man har stor løftekraft. MX17 løfter op til 7200 kg ved en rækkevidde på seks meter.
26-09-2020 12:02

Hurtighed fra MX16 kombineres med kraft fra MX18 i markedets mest kompakte 17 tons maskine – Hydrema MX17.

MASKINE Hydremas MX-serie af hjulgravemaskiner har til fulde opfyldt de forhåbninger og forventninger, som den danske maskinproducent havde, da MX’erne blev lanceret på gigantudstillingen Bauma i München i 2013.

Nu suppleres de tre maskiner MX14, MX16 og MX18 med yderligere en hjulgraver, som gør serien helt komplet. Hydrema er klar med MX17, som kiler sig ind mellem MX16 og MX18.

- MX17 henter kvaliteter fra både MX16 og MX18. Med drivlinjen fra MX18 får MX17 en trækkraft på ikke mindre end 111 kN, og den har 20 procent større brydekraft på skovlen end MX16, siger udviklingschef Thorkil K. Iversen hos Hydrema.

Han tilføjer, at det perfekt matcher ønsket om at skabe en maskine med kræfter og høj stabilitet, samtidig med at kompaktheden og smidigheden er i top.

Markedets mest kompakte

Den lidt højere vægt i forhold til MX16 medvirker til at øge den vigtige stabilitet over siden med hele 18 procent ved seks meters rækkevidde. Over dozerbladet har Hydrema MX17 en løftekapacitet på 7200 kg ved seks meters rækkevidde.

- Det er en forøgelse på 11 procent i forhold til MX16, og sammenlignet med andre kompakte gravemaskiner i klassen præsterer maskinen tæt på 30 procent højere løftekapacitet, påpeger Thorkil K. Iversen.

- Det er, fortsætter han, lykkedes os at skabe en ny, harmonisk enhed, hvor vi opnår samme smidighed og hurtighed, som MX16 har, men samtidig også en robusthed, kraft og stabilitet, uden at komme op i MX18’erens størrelse.

- Totalt er det markedets mest kompakte 17 tons maskine. Det understreges af den korte bagende og den omstændighed, at gravearmen kan folde sig helt ind over maskinen, så vi får markedets mindste svingcirkel, forklarer Thorkil K. Iversen.

Individuel justering af armlæn

Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner lader det ikke blive ved en helt ny MX-model. Fabrikken i det nordjyske har benyttet corona-tiden til også at lave en større opdatering af kabinerne i MX-hjulgraverne.

Det er samme kabine, Hydrema anvender i alle MX-modellerne. Også de to populære skinnemaskiner MX16 og MX 20 Rail. Den nye kabine anno 2021 har fået både nyt dørdesign og ny oplukkelig forrude.

- Det er tilmed muligt at afmontere nederste rudefelt og dermed opnå helt optimalt udsyn og mulighed for at kunne kommunikere med folk i graveområdet, oplyser Thorkil K. Iversen og meddeler videre.

- Vi indfører ligeledes et helt nyt armlæn-design, hvor maskinføreren har fire individuelle justeringsmuligheder for hvert armlæn. Det har naturligvis stor betydning for at opnå optimal ergonomi og sikre den enkelte maskinfører mulighed for at regulere til præcis sin foretrukne arbejdsstilling.

jhal

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next