bannerPos

Beskyt maskinerne med GPS-tracking

John Ankersen

Journalist
08-04-2019 06:23
I takt med flere tyverier af landbrugs- og entreprenørmaskiner anbefaler forsikringsselskabet Topdanmark, at man installerer en GPS-tracker.

Landbrugsmaskiner er i høj kurs hos tyveknægtene og således er antallet af maskintyverier næsten tredoblet på bare to år.  

- Stigningen i antal stjålne maskiner gælder både store og små. Men generelt ser vi oftere, at små maskiner bliver stjålet fordi, de er lettere omsættelige end de store, men også fordi, der er flere, der anskaffer sig små maskiner såsom ATV’er og minilæssere, forklarer agronom Svend-Anker Worm fra Topdanmark.

Selskabet anbefaler derfor indehavere at få installeret GPS-tracking på deres maskiner, og den anbefaling er Gitte Schoubye Johansen fra Karlslunde glad for, hun tog alvorligt. Hun mistede nemlig pludselig sin minilæsser i februar.

- Min første tanke var: »det er bare løgn«, men så ringede jeg til Vortex, som jeg købte GPS’en igennem. Og så gik én time, før de kunne sende et billede af min minilæsser, som var fundet på Djursland, siger en glad Gitte Schoubye Johansen.

Minilæsseren blev hurtigt stoppet af politiet i samarbejde med Vortex og to dage senere kunne landmanden atter hente sin minilæsser hjem. 

 

Tag billede af dine maskiner

Hos Topdanmark er der dog også andre gode råd i kampen for at passe på maskinerne udover anskaffelse af teknologisk udstyr.

- Det absolut bedste råd er at huske at sætte maskinerne i aflåste bygninger, når de ikke bliver brugt. Det kan lyde banalt, men det er der altså mange, som ikke tænker på. Samtidig er det klogt at installere bevægelsesaktiveret lys på gårdspladsen eller udenfor maskinhuset. På den måde kan man nemlig advare om, at der bliver holdt øje med maskinerne, påpeger agronom Svend-Anker Worm.

Dertil er det altid en god idé – ligesom i andre forsikringshenseender – at tage billeder af sine maskiner, hvor både farve, model og nummer på maskinen kan ses, lyder det.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.

Lisbeth uddanner sig til naturtjekker

Landmænd, der vil skabe mere natur, kan få styr på ejendommens naturværdi og lægge planer for forbedringer.
Side 1 af 44 (879 artikler)Prev1234567424344Next