bannerPos

Beskyt maskinerne med GPS-tracking

John Ankersen

Journalist
08-04-2019 06:23
I takt med flere tyverier af landbrugs- og entreprenørmaskiner anbefaler forsikringsselskabet Topdanmark, at man installerer en GPS-tracker.

Landbrugsmaskiner er i høj kurs hos tyveknægtene og således er antallet af maskintyverier næsten tredoblet på bare to år.  

- Stigningen i antal stjålne maskiner gælder både store og små. Men generelt ser vi oftere, at små maskiner bliver stjålet fordi, de er lettere omsættelige end de store, men også fordi, der er flere, der anskaffer sig små maskiner såsom ATV’er og minilæssere, forklarer agronom Svend-Anker Worm fra Topdanmark.

Selskabet anbefaler derfor indehavere at få installeret GPS-tracking på deres maskiner, og den anbefaling er Gitte Schoubye Johansen fra Karlslunde glad for, hun tog alvorligt. Hun mistede nemlig pludselig sin minilæsser i februar.

- Min første tanke var: »det er bare løgn«, men så ringede jeg til Vortex, som jeg købte GPS’en igennem. Og så gik én time, før de kunne sende et billede af min minilæsser, som var fundet på Djursland, siger en glad Gitte Schoubye Johansen.

Minilæsseren blev hurtigt stoppet af politiet i samarbejde med Vortex og to dage senere kunne landmanden atter hente sin minilæsser hjem. 

 

Tag billede af dine maskiner

Hos Topdanmark er der dog også andre gode råd i kampen for at passe på maskinerne udover anskaffelse af teknologisk udstyr.

- Det absolut bedste råd er at huske at sætte maskinerne i aflåste bygninger, når de ikke bliver brugt. Det kan lyde banalt, men det er der altså mange, som ikke tænker på. Samtidig er det klogt at installere bevægelsesaktiveret lys på gårdspladsen eller udenfor maskinhuset. På den måde kan man nemlig advare om, at der bliver holdt øje med maskinerne, påpeger agronom Svend-Anker Worm.

Dertil er det altid en god idé – ligesom i andre forsikringshenseender – at tage billeder af sine maskiner, hvor både farve, model og nummer på maskinen kan ses, lyder det.

Antidumping told på gødning forhindrer konkurrence

EU bør se på antidumping tolden på billig østeuropæisk gødning, da toldsatserne ikke bidrager til konkurrence på gødningsmarkedet, mener Søren Laustsen, SLF

Landboformand bremset i at lave minivådområde

Formand for LandboSyd og folketingskandidat for Venstre, Mogens Dall, er stærkt utilfreds med, at han lige nu løber panden mod muren i forsøget på at etablere et næsten to hektar stort minivådområde på en af sine ejendomme i Sønderjylland.

Overlevelsesguide på tørreriet

Efterbehandling af frø, korn og raps er det sidste led i en lang række af arbejdsdage omkring dyrkningen og er for mange en besværlig fase, hvis ikke man har en gylden fremgangsmåde. En forkert behandling kan i værste fald ødelægge avlen, hvilket gør efterbehandlingen til en af de vigtigste faser i processen.

Kollagen fra køer som kosttilskud til landmand

Rigtig mange landmænd, der er slidte og har ømme, stive led spiser bla. produktet aktiv fra Sundhedsshoppen, men hvad de ikke ved er, at de måske selv er leverandør af råmaterialet, idet proteinstoffet kollagen, som er i produktet aktiv, kommer fra tyske og danske køers væv.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Toppolitiker indviede nyt østjysk minivådområde

Partiet SF´s formand Pia Olsen Dyhr svingede spaden, da et nyanlagt minivådområde syd for Vejle forleden officielt blev indviet

Travlhed i nyt jysk skadedyrsfirma

HK Skadedyrsservice er kommet godt fra start. Firmaet beskæftiger sig blandt andet med rottebekæmpelse, der kan være en plage i kornlagre og andre steder, hvor der opbevares foderafgrøder

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.- 6. juli

Mælkeanlæg i farestalden har været en dyr fornøjelse

I anden halvdel af 2018 kostede mælkeanlæg i svinestalden soholderne godt 300 kroner i snit pr. so. Det viser den nyeste opgørelse af DB-tjek.

Dyrskue afprøver teltstald

Arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa vil i år tilbyde dyrene læ og ly på en helt ny måde i form af teltstald
Side 1 af 37 (723 artikler)Prev1234567353637Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer