bannerPos

Connect til New Holland

Ved demonstrationen bag Egebjerg Smedie kunne New Hollands traktorer ses og afprøves. Med ploven er det en T7.270 Auto Command og bagest den helt nye New Holland T8 410 Genesis med PLM Intelligence.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
29-10-2020 08:50
Ved et arrangement hos Egebjerg Smedie blev ny traktorteknologi vist i marken.

TRAKTORER Her i efteråret bruger mange landmænd time efter time på at pløje deres marker. De færreste arealer er rektangulære, og derfor kan tiden i førerhuset blandt andet bruges til at fundere over, hvor man undgår den irriterende kile, når man nærmer sig modsatte side af marken med vendeploven.

Den øvelse kan New Holland-traktorer nu selv klare med det nye gps-baserede Autoconnect-system og en avanceret plovkontrol.

Ved markdemonstrationen forleden hos den lokale New Holland-områdeforhandler, Egebjerg Smedie, kunne de fremmødte både i teorien og praksis følge, hvordan traktoren helt automatisk rettede det bakkede pløjefelt til, så det endte med lige furer på begge sider af marken – og dermed en ellers skæv mark uden kiler.

- Man starter med at indtegne sin mark på MyPLMConnect-app’en, som gratis kan downloades. Dernæst sendes data til traktoren, der så via Isobus sørger for – i dette tilfælde – styring af ploven. Men også andre funktioner, som gødskning eller marksprøjtningen, vil i samspil med et udbyttekort for marken kunne reguleres med gradueret tildeling på de rette steder med MyPLMConnect programmet, forklarer salgschef Finn Laursen, New Holland Danmark. 

Overvågning

Systemet kan også anvendes til overvågning af traktorens display i førerhuset, og dermed dens funktioner.

- Derfor vil forhandlerværkstedet – med kundens godkendelse – kunne følge og fejlrette traktoren online. Det gælder også driftslederen på gården eller maskinstationen, som på denne måde vil kunne følge traktorens arbejde fra sin pc eller smartphone, nævner salgschefen, der sammen med eksperter fra New Hollands serviceteam viste de nye muligheder frem på forageren ved markdemonstrationen i Egebjerg.

MyPLMConnect er nu standard i New Hollands 7- og 8-serier. Ved arrangementet blev det vist på en T7.270 og den helt nye T8.410 Genesis model, som fremvises for første gang i marken ved demonstrations-turnéen her i efteråret.

T8-modellerne har fået en ny, semiaffjedret kabine, hvor alle funktioner er både ergonomiske og brugervenlige, idet de kan flyttes efter individuelt brug i det store panel.

Endelig kan New Holland T8-traktorerne nu opdateres online fra fabrikkens side.

0

EU-politikere så på grisetransport

To EU-politikere på grisetransport til Padborg forleden: Kan dyr transporteres over otte timer? – Det var det spørgsmål de to søgte svaret på forleden, hvor de var med på grisetransport fra Fyn til DTL A/S i Padborg – grise der skulle videre til Tyskland.

Nyt malkeanlæg skulle være arbejdsmiljøvenligt og enkelt

Stor sydvestjysk mælkeproducent gik fra en malkekarrusel til et 2x24 side by side malkeanlæg. Teknikken er monteret i en lun og tør kælder - afskærmet fra malkestaldens fugtige miljø.

Undgå lungebetændelse hos kalvene

Efteråret er over os, og inden længe kommer vinteren. Med den kommer også de kolde træk-vinde i stalden, som kan resultere i forkølelse og lungebetændelse hos kalvene.

Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

Kom og spark (h)jul-dæk hos MI

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) åbner dørene til deres 1200 kvadratmeter store udstilling for landmænd som trænger til at sparke dæk fra nu og frem mod jul – blandt andet på det brede program inden for Kuhn, der som bekendt omfatter fuldfoderblandere til kvæg.

Husdyrauktion – nu med afstand og mundbind

Corona-restriktioner på Husdyrauktionen i Brørup. I lighed med krav om brug af mundbind i butikker og butikscentre, er der indført krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.
Side 1 af 74 (1480 artikler)Prev1234567727374Next