bannerPos

Dansk premiere på finske Multiva´s nye såmaskine

Den nye Multiva FX såmaskine findes i en 300 og en 400 serie, der har samme funktioner i forskellig såbredde. Nyt er blandt andet FX-såskæret, der gør det muligt at så og gøde i hård, ubehandlet og upløjet jord.

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
26-09-2019 14:12
Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. Forleden var der Danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva´s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus

Finske Multiva har fornyet sin profil som producent af landbrugsmaskiner. Samtidigt lanceres en ny såmaskine og styreenhed.
Forleden kunne et resultat af det ses ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus, hvor virksomhedens nyeste såmaskine blev demonstreret.
Forte FX 300-400 er en ny generation universal kombi-såmaskine.
-  Maskinen giver mulighed for at så i tætpakket jord, forklarede Jens Møller Christoffersen, Area Manager, Multiva, i forbindelse med gårsdagens demo - en demo, hvor der blev sået i fire centimeters dybde med 200 kg hvede pr. hektar.
Producenten formulerer det selv i sit pressemateriale som: ”Multiva-nyheden er markedets mest alsidige såmaskine, målrettet både normalt- og minimaltbearbejdede jorder samt no-till systemer”.
Det nye  FX såskær erstatter de nuværende S og XT såskær. FX såskæret er en vedligeholdelsesfri konstruktion. Såskæret kendetegnes ved den høje præcision uafhængigt af forholdene.
Hvert såskær har sin egen hydraulikcylinder, hvilket sikrer et højt skærtryk selv på de hårdeste jorder.

Nyt styresystem

Til Multiva såmaskinerne kan man nu få en ny generation styresystem, hvilket gør såningen lettere og mere præcis. Styresystemet tilbydes både i en basisversion samt i en ISOBUS udgave.
Enheden er den første finske, officielt godkendte ISOBUS-styreenhed. ISOBUS-versionen er kompatibel med samtlige traktorproducenter med ISOBUS-teknologi og muliggør bl.a. variabel tildeling af handelsgødning ud fra kort og gps.

Holstein rykker

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.

Plovmændene kom i jorden

På Hygum Hjemstavnsgård var der lejlighed til at opleve, hvordan der blev pløjet på bedstefars tid

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

Forening vil ruste landmænd til grundvandskamp

Agerskov i Sønderjylland er det andet stop, når Foreningen for Bæredygtig Grundvandbeskyttelse på en række møder vil lære landmænd de juridiske spilleregler, hvis deres jord bliver en del af en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.

Landmænd udnytter ikke støttetilsagn

Flere tilsagn om EU-støtte til miljøteknologi er gennem tiden ikke blevet udnyttet til at styrke dansk landbrug. Fødevareministeren og styrelsen lover, at nye løsningsmodeller er på vej.

L&F: Støtteordninger udfordres af bureaukrati

L&F og Seges mener, at reglerne for sagsbehandlingen af støtteordninger har været bøvlet. Landbrugsstyrelsen evaluerer løbende ordningerne, men holder fast i at have fokus på hurtig sagsbehandling.
Side 1 af 50 (993 artikler)Prev1234567484950Next