bannerPos

Dansk premiere på finske Multiva´s nye såmaskine

Den nye Multiva FX såmaskine findes i en 300 og en 400 serie, der har samme funktioner i forskellig såbredde. Nyt er blandt andet FX-såskæret, der gør det muligt at så og gøde i hård, ubehandlet og upløjet jord.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
26-09-2019 14:12
Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. Forleden var der Danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva´s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus

Finske Multiva har fornyet sin profil som producent af landbrugsmaskiner. Samtidigt lanceres en ny såmaskine og styreenhed.
Forleden kunne et resultat af det ses ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus, hvor virksomhedens nyeste såmaskine blev demonstreret.
Forte FX 300-400 er en ny generation universal kombi-såmaskine.
-  Maskinen giver mulighed for at så i tætpakket jord, forklarede Jens Møller Christoffersen, Area Manager, Multiva, i forbindelse med gårsdagens demo - en demo, hvor der blev sået i fire centimeters dybde med 200 kg hvede pr. hektar.
Producenten formulerer det selv i sit pressemateriale som: ”Multiva-nyheden er markedets mest alsidige såmaskine, målrettet både normalt- og minimaltbearbejdede jorder samt no-till systemer”.
Det nye  FX såskær erstatter de nuværende S og XT såskær. FX såskæret er en vedligeholdelsesfri konstruktion. Såskæret kendetegnes ved den høje præcision uafhængigt af forholdene.
Hvert såskær har sin egen hydraulikcylinder, hvilket sikrer et højt skærtryk selv på de hårdeste jorder.

Nyt styresystem

Til Multiva såmaskinerne kan man nu få en ny generation styresystem, hvilket gør såningen lettere og mere præcis. Styresystemet tilbydes både i en basisversion samt i en ISOBUS udgave.
Enheden er den første finske, officielt godkendte ISOBUS-styreenhed. ISOBUS-versionen er kompatibel med samtlige traktorproducenter med ISOBUS-teknologi og muliggør bl.a. variabel tildeling af handelsgødning ud fra kort og gps.

0

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.
Side 1 af 56 (1103 artikler)Prev1234567545556Next