bannerPos

Fuldt fokus på eget brand hos GreenTec

- Fremover vil vi koncentrere os 100 procent om produktudvikling, produktion og markedsføring af vort eget produktprogram under brandet GreenTec, siger Kim Brodersen, der her ses i GreenTec A/S’ svejseafdeling.

Henning K. Andersen

Journalist
25-08-2019 08:46
GreenTec A/S udfaser Spearhead og bruger nu store ressourcer på udvikling af egne produkter, hvoraf en betydelig andel eksporteres. På Agritechnica præsenterer firmaet en ny serie af armklippere og arbejdsredskaber.

Da GreenTec A/S i Kolding i efteråret 2018 opsagde det 25 år lange samarbejde med britiske Spearhead, var det en nøje planlagt, strategisk beslutning. Selskabet er nemlig gået egne veje nu.
- Nu udfaser vi Spearhead og koncentrerer os 100 procent om produktudvikling, produktion og markedsføring af vort eget produktprogram under brandet GreenTec, siger Kim Brodersen, medindehaver af GreenTec A/S. 
- Vi bruger store ressourcer på produktudvikling, og her trækker vi på både egne fagfolk og på eksperter udefra. I øvrigt foregår alle vore aktiviteter nu her i Kolding, fortæller Kim Brodersen.
Blandt GreenTec’s nøgleprodukter vil fremover være armklippere og arbejdsredskaber til vedligeholdelse af vejrabatter, parker, sportspladser og grønne områder.

Nyheder på Agritechnica
- På Agritechnica i november præsenterer vi vores nye GreenTec Scorpion armklipperserie med rækkevidder fra 3,0 til 8,3 meter samt vore nye GreenTec FR slagleklippere med arbejdsbredder fra 0,9 til 1,6 meter, fortæller Kim Brodersen.
- Når det drejer sig om udvikling og produktion af armklippere, drager vi stor nytte af en årrækkes erfaringer. Allerede i 2007 begyndte vi nemlig at bygge Spearhead armklippere specielt tilpasset det europæiske marked, forklarer Kim Brodersen.
De mange forskellige typer maskiner og redskaber kan ved hjælp af GreenTec’s egenproducerede redskabsrammer monteres på enten minilæssere, kompakttraktorer, frontlæssere, teleskoplæssere, gummigeder eller rendegravere. Det gør redskabsrammerne til et andet vigtigt nøgleprodukt hos Kolding-firmaet.
GreenTec yder i øvrigt to års garanti på alle sine produkter som en tydelig indikation af, at man står 100 procent inde for dem.

6.500 reservedelsnumre
- Vi producerer også selv alle vore reservedele - også til de cirka 8.500 Spearhead- maskiner, vi har solgt i tidens løb. Disse mange kunder ønsker vi nemlig stadig at kunne forsyne med reservedele, selv om vi ikke mere har Spearhead-produkter på programmet, understreger Kim Brodersen.    
- Derfor har vi ikke mindre end 6.500 reservedelsnumre på lager, siger han.
Til firmaets faste sortiment af sliddele hører eksempelvis en højkvalitets kniv til rotorklippere af forskellige fabrikater. 
- Vi har selv udviklet og designet vores kniv til rotorklippere ud fra vore egne erfaringer. Kniven fremstilles i Hardox højstyrkestål, så den har en meget stor slidstyrke, fortæller Kim Brodersen.
I disse år sælger GreenTec 1.200 maskiner årligt, og salget har været stigende de seneste år.
 

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

Klap en ko i Bredebro

På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

Lexion-turne i gang

Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next