bannerPos

Fuldt fokus på eget brand hos GreenTec

- Fremover vil vi koncentrere os 100 procent om produktudvikling, produktion og markedsføring af vort eget produktprogram under brandet GreenTec, siger Kim Brodersen, der her ses i GreenTec A/S’ svejseafdeling.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
25-08-2019 08:46
GreenTec A/S udfaser Spearhead og bruger nu store ressourcer på udvikling af egne produkter, hvoraf en betydelig andel eksporteres. På Agritechnica præsenterer firmaet en ny serie af armklippere og arbejdsredskaber.

Da GreenTec A/S i Kolding i efteråret 2018 opsagde det 25 år lange samarbejde med britiske Spearhead, var det en nøje planlagt, strategisk beslutning. Selskabet er nemlig gået egne veje nu.
- Nu udfaser vi Spearhead og koncentrerer os 100 procent om produktudvikling, produktion og markedsføring af vort eget produktprogram under brandet GreenTec, siger Kim Brodersen, medindehaver af GreenTec A/S. 
- Vi bruger store ressourcer på produktudvikling, og her trækker vi på både egne fagfolk og på eksperter udefra. I øvrigt foregår alle vore aktiviteter nu her i Kolding, fortæller Kim Brodersen.
Blandt GreenTec’s nøgleprodukter vil fremover være armklippere og arbejdsredskaber til vedligeholdelse af vejrabatter, parker, sportspladser og grønne områder.

Nyheder på Agritechnica
- På Agritechnica i november præsenterer vi vores nye GreenTec Scorpion armklipperserie med rækkevidder fra 3,0 til 8,3 meter samt vore nye GreenTec FR slagleklippere med arbejdsbredder fra 0,9 til 1,6 meter, fortæller Kim Brodersen.
- Når det drejer sig om udvikling og produktion af armklippere, drager vi stor nytte af en årrækkes erfaringer. Allerede i 2007 begyndte vi nemlig at bygge Spearhead armklippere specielt tilpasset det europæiske marked, forklarer Kim Brodersen.
De mange forskellige typer maskiner og redskaber kan ved hjælp af GreenTec’s egenproducerede redskabsrammer monteres på enten minilæssere, kompakttraktorer, frontlæssere, teleskoplæssere, gummigeder eller rendegravere. Det gør redskabsrammerne til et andet vigtigt nøgleprodukt hos Kolding-firmaet.
GreenTec yder i øvrigt to års garanti på alle sine produkter som en tydelig indikation af, at man står 100 procent inde for dem.

6.500 reservedelsnumre
- Vi producerer også selv alle vore reservedele - også til de cirka 8.500 Spearhead- maskiner, vi har solgt i tidens løb. Disse mange kunder ønsker vi nemlig stadig at kunne forsyne med reservedele, selv om vi ikke mere har Spearhead-produkter på programmet, understreger Kim Brodersen.    
- Derfor har vi ikke mindre end 6.500 reservedelsnumre på lager, siger han.
Til firmaets faste sortiment af sliddele hører eksempelvis en højkvalitets kniv til rotorklippere af forskellige fabrikater. 
- Vi har selv udviklet og designet vores kniv til rotorklippere ud fra vore egne erfaringer. Kniven fremstilles i Hardox højstyrkestål, så den har en meget stor slidstyrke, fortæller Kim Brodersen.
I disse år sælger GreenTec 1.200 maskiner årligt, og salget har været stigende de seneste år.
 

0

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov
Side 1 af 56 (1102 artikler)Prev1234567545556Next