bannerPos

Har mere end 20 år på bagen

Der er blevet produceret TIM GSV-vogne i over 20 år. Men vognene har på ingen måde mistet deres popularitet.

Henning K. Andersen

Journalist
17-08-2019 12:56
I over 20 år er der produceret TIM GSV-vogne i Danmark. Og vognen er stadig populær hos de danske maskinstationer og landmænd.

I Thyregod ved Give producerer man en lang række maskiner til både det danske og udenlandske marked. 
En af disse produkter er den velkendte frakørselsvogn GSV. Den findes fra 40 til 58 kubikmeter, og med et væld af muligheder. 

God komfort
Blandt andet er det muligt at tilpasse undervognens placering præcist som kunden ønsker det, da undervognen har forskellige montage muligheder på vangen. 
Samtidig med den affjedrede trækbom som er standart på begge modellerne, så giver det en uovertruffen god komfort i kørsel med GSV-vognen. 

To modeller
Programmet af GSV-vognene er sat op i to modeller. GSV 40+ som findes fra 40 – 47 kubikmeter på to aksler med mulighed for 26,5 tommer hjul, samt GSV 58 med 58 kubikmeter rumindhold, der har en treakslet undervogn, og er standard med 26,5 tommer hjulmontering, samt tvangsstyrede aksler. 
Begge modeller kan udstyres med vægt på vognene så man hele tiden har overblikket over hvor mange tons der ligger i stakken. Begge modellerne har en meget lav egenvægt i forhold til konventionelle afskubbervogne. 

Vognen efter snitterne
En af de ting der er blevet mere og mere populær de sidste år er at have vognen efter snitterne i marken, og derved fjerne en traktor og en mand fra det hold der skal køre fra. 
Med for eksempel et SIWI hurtigskift, kan der lynhurtigt skiftes fra den ene vogn til den anden uden at skulle ud af snitter eller traktor. 
Samtidig med hurtigskiftet, monteres en hydraulisk hæve/sænkbar net-overbygning over vognen så der er god kontrol over flowet af materiale fra snitterne. Overbygningen med net er samtidig lavet som en rullepressenning, som hurtigt rulles væk hvis der skal køres på siden af snitterne. 

Hurtig aflæsning
En af de store krav der stilles til frakørselsvogne i dag, er aflæssehastigheden. Nye og større oliemotorer samt vipbar forsmæk gør at for eksempel GSV 40+ er i stand til at læsse hele læsset af på 38 sekunder, afhængig af traktorens oliekapacitet. Det giver en stor effektivitet og unødig spildtid i stakken mindskes.
 

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

Klap en ko i Bredebro

På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

Lexion-turne i gang

Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next