bannerPos

Har mere end 20 år på bagen

Der er blevet produceret TIM GSV-vogne i over 20 år. Men vognene har på ingen måde mistet deres popularitet.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
17-08-2019 12:56
I over 20 år er der produceret TIM GSV-vogne i Danmark. Og vognen er stadig populær hos de danske maskinstationer og landmænd.

I Thyregod ved Give producerer man en lang række maskiner til både det danske og udenlandske marked. 
En af disse produkter er den velkendte frakørselsvogn GSV. Den findes fra 40 til 58 kubikmeter, og med et væld af muligheder. 

God komfort
Blandt andet er det muligt at tilpasse undervognens placering præcist som kunden ønsker det, da undervognen har forskellige montage muligheder på vangen. 
Samtidig med den affjedrede trækbom som er standart på begge modellerne, så giver det en uovertruffen god komfort i kørsel med GSV-vognen. 

To modeller
Programmet af GSV-vognene er sat op i to modeller. GSV 40+ som findes fra 40 – 47 kubikmeter på to aksler med mulighed for 26,5 tommer hjul, samt GSV 58 med 58 kubikmeter rumindhold, der har en treakslet undervogn, og er standard med 26,5 tommer hjulmontering, samt tvangsstyrede aksler. 
Begge modeller kan udstyres med vægt på vognene så man hele tiden har overblikket over hvor mange tons der ligger i stakken. Begge modellerne har en meget lav egenvægt i forhold til konventionelle afskubbervogne. 

Vognen efter snitterne
En af de ting der er blevet mere og mere populær de sidste år er at have vognen efter snitterne i marken, og derved fjerne en traktor og en mand fra det hold der skal køre fra. 
Med for eksempel et SIWI hurtigskift, kan der lynhurtigt skiftes fra den ene vogn til den anden uden at skulle ud af snitter eller traktor. 
Samtidig med hurtigskiftet, monteres en hydraulisk hæve/sænkbar net-overbygning over vognen så der er god kontrol over flowet af materiale fra snitterne. Overbygningen med net er samtidig lavet som en rullepressenning, som hurtigt rulles væk hvis der skal køres på siden af snitterne. 

Hurtig aflæsning
En af de store krav der stilles til frakørselsvogne i dag, er aflæssehastigheden. Nye og større oliemotorer samt vipbar forsmæk gør at for eksempel GSV 40+ er i stand til at læsse hele læsset af på 38 sekunder, afhængig af traktorens oliekapacitet. Det giver en stor effektivitet og unødig spildtid i stakken mindskes.
 

0

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov
Side 1 af 56 (1102 artikler)Prev1234567545556Next