bannerPos

Kommer ud i alle hjørner af præcisionsjordbruget

Den ny Calibrator Totz fra Bogballe. Som navnet ”Totz” antyder, er den med fuldt touch display. Det giver adgang til hurtigt og effektivt at indstille sprederen ved at trykke direkte på de enkelte felter på displayet. Foto: Bogballe

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
21-11-2020 13:16
Med lanceringen af Calibrator Totz viser Bogballe endnu en gang at præcisionsjordbrug er deres speciale.

Løsningen er målrettet bedrifter, der udnytter alle discipliner indenfor præcisionsjordbrug. Fuldautomatisk dosering, sektionskontrol via GPS og brug af tildelingskort er derfor en helt naturlig del af pakken.

Ifølge producenten kommer de med den ny løsning helt ud i hjørnerne af marken for at optimere afgrøden.

Fuldautomatik giver ro i maven

Den fuldautomatiske dosering er forsikringen for at den mængde, der ønskes tildelt på marken rent faktisk også doseres. Førhen var en helt ensartet dosering på hele marken alfa og omega for landmanden. I dag er det mere nuanceret. I præcisionsjordbruget er mængderne snarere uens end
jævnt fordelt over hele marken. Det betyder, at vi skal være i stand til at dosere forskelligt,
når f.eks. et tildelingskort eller en afgrødesensor viser, at der skal gradueres i gødningsmængden.

Det er vejeteknikken perfekt til, da den måler i kg og også doserer i kg/ha. Det kan sågar gøres individuelt på højre og venstre side af sprederen med forskellige doseringer.

Calibrator Totz giver med nye reguleringsmetoder hurtigere reaktion og øger præcisionen helt ud i markhjørnerne

Terminalens software indeholder nye reguleringsalgoritmer til fuldautomatisk dosering og sektionskontrol. Det giver hidtil uset præcision og matcher de krav, den moderne planteavler stiller. Fordelene er en endnu hurtigere indsåning end hidtil samt optimeret spredning i kiler på foragerarealet i forbindelse med kantspredning. 

Er sprederen forsynet med ekstraudstyret Section Control Dynamic, er spredesystemet i stand
til at tildele i hjørnerne af marken med fine-tunet overlapning. Det giver mere ensartede
afgrøder helt ud i hjørnerne af marken.

Avanceret diagnosticering holder øje med at sprederen er i topform

Calibrator Totz indeholder et avanceret overvågningssystem, der er i stand til at diagnosticere
sprederens elektroniske funktioner.

Diagnosticeringen foregår løbende, både idet man tænder styreenheden, men også under kørsel. Såfremt systemet registrerer eksempelvis en betjeningsfejl, informerer Calibratoren brugeren direkte på displayet.

Eventuelle fejlkoder gemmes i terminalens hukommelse. Brugeren er derfor i stand til at aflæse en liste med de eventuelle fejl, der er opstået. Det giver mulighed for beskrive fejlen detaljeret i forbindelse med service, og dermed mulighed for hurtig og effektiv assistance.

Grundig test inden lancering

Calibrator Totz er testet grundigt i praksis i et 9 måneder langt forløb op til lanceringen.
Samtidig har terminalen gennemgået intensive laboratorietests med bla. vibrations-, kulde- og varmepåvirkningstest. Efter et veloverstået testforløb er den klar til at være en pålidelig partner, når der skal spredes gødning. 

De første spredere med Calibrator Totz er allerede produceret og så småt klar til levering. Vil man gerne se sprederen, er der mulighed for at kontakte fabrikken for besøg i mindre grupper. For kunder der er til Isobus-løsninger, er det selvfølgelig også muligt at få kig på sådan en spreder.

hka

0

EU-politikere så på grisetransport

To EU-politikere på grisetransport til Padborg forleden: Kan dyr transporteres over otte timer? – Det var det spørgsmål de to søgte svaret på forleden, hvor de var med på grisetransport fra Fyn til DTL A/S i Padborg – grise der skulle videre til Tyskland.

Nyt malkeanlæg skulle være arbejdsmiljøvenligt og enkelt

Stor sydvestjysk mælkeproducent gik fra en malkekarrusel til et 2x24 side by side malkeanlæg. Teknikken er monteret i en lun og tør kælder - afskærmet fra malkestaldens fugtige miljø.

Undgå lungebetændelse hos kalvene

Efteråret er over os, og inden længe kommer vinteren. Med den kommer også de kolde træk-vinde i stalden, som kan resultere i forkølelse og lungebetændelse hos kalvene.

Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

Kom og spark (h)jul-dæk hos MI

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) åbner dørene til deres 1200 kvadratmeter store udstilling for landmænd som trænger til at sparke dæk fra nu og frem mod jul – blandt andet på det brede program inden for Kuhn, der som bekendt omfatter fuldfoderblandere til kvæg.

Husdyrauktion – nu med afstand og mundbind

Corona-restriktioner på Husdyrauktionen i Brørup. I lighed med krav om brug af mundbind i butikker og butikscentre, er der indført krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.
Side 1 af 74 (1480 artikler)Prev1234567727374Next