bannerPos

Major Synergy rotorklippere er blevet populære

Major Synergy frontklipper er konstrueret til montage på en lang række redskabsbærere som f.eks. Kubota, Iseki, Ransomers og John Deere.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
29-08-2019 13:18

Siden Brørup Traktor- & Maskincenter overtog importen af de irske Major græsklippere, har man oplevet stor efterspørgsel efter de grønne klippere. Der er solgt mange forskellige klippere til hele den grønne sektor – lige fra landbruget til anlægsgartnere og fodboldbaner.

En af de modeller, der har overrasket sælger Hans Mikael Jensen positivt, er den frontmonterede Major Synergy. Den er opbygget som et universal rotor-klippebord til frontmontage på f.eks. Kubota, Iseki, Ransomers og John Deere’s redskabsbærere.

Han tror, at interessen skyldes dens klippefinish, men nok lige så meget dens kapacitet og evne til at håndtere græs, der er blevet lidt for langt til, at mere almindelige klippeborde kan håndtere det pænt. Klipperen leveres som standard med 2 knive pr. rotor (3 rotorer med i alt 6 knive) , men kan også leveres med ”bioklip”, hvor der så er 4 knive monteret pr. rotor.

PTO-drift sikrer kapacitet
Rent teknisk er den aktuelle model af Major Synergy bygget op med 3 rotorer med hver 2 knive som standard, men kan også leveres med ”bioklip”, hvor der så er 2 specialknive mere monteret pr. rotor.

Det unikke er, at der mellem rotorerne er PTO-aksler i stedet for kileremme. Det gør det muligt at synkronisere rotorerne og specielt knivenes placering i forhold til hinanden, så de kan arbejde med et stort overlap uden, at man risikerer, at de kolliderer. Det kan ske for maskiner med kileremme, hvis remmene bliver slappe osv. over tid.

- PTO-akslerne giver to helt store fordele. Den ene ses på græsplænerne, hvor kapacitet og klippefinish er i top. Den anden ses på driftsbudgettet, for der er ikke meget, der kan slides eller gå i stykker, forklarer Hans Mikael Jensen. 

Klipperne fås med arbejdsbredder på 1,62 og 1,88 meter og vises på Have og Landskab 2019 i Slagelse.

0

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.

Ung iværksætter er ny salgschef hos Semler Agro

Used Equipment Center, der er Semler Agros center for brugte landbrugsmaskiner, fik ved årsskiftet ny salgschef. Valget faldt på den 35-årige Rasmus Thing, der var en del udviklingsteamet bag Used Equipment Center.
Side 1 af 60 (1194 artikler)Prev1234567585960Next