bannerPos

Major Synergy rotorklippere er blevet populære

Major Synergy frontklipper er konstrueret til montage på en lang række redskabsbærere som f.eks. Kubota, Iseki, Ransomers og John Deere.

Henning K. Andersen

Journalist
29-08-2019 13:18

Siden Brørup Traktor- & Maskincenter overtog importen af de irske Major græsklippere, har man oplevet stor efterspørgsel efter de grønne klippere. Der er solgt mange forskellige klippere til hele den grønne sektor – lige fra landbruget til anlægsgartnere og fodboldbaner.

En af de modeller, der har overrasket sælger Hans Mikael Jensen positivt, er den frontmonterede Major Synergy. Den er opbygget som et universal rotor-klippebord til frontmontage på f.eks. Kubota, Iseki, Ransomers og John Deere’s redskabsbærere.

Han tror, at interessen skyldes dens klippefinish, men nok lige så meget dens kapacitet og evne til at håndtere græs, der er blevet lidt for langt til, at mere almindelige klippeborde kan håndtere det pænt. Klipperen leveres som standard med 2 knive pr. rotor (3 rotorer med i alt 6 knive) , men kan også leveres med ”bioklip”, hvor der så er 4 knive monteret pr. rotor.

PTO-drift sikrer kapacitet
Rent teknisk er den aktuelle model af Major Synergy bygget op med 3 rotorer med hver 2 knive som standard, men kan også leveres med ”bioklip”, hvor der så er 2 specialknive mere monteret pr. rotor.

Det unikke er, at der mellem rotorerne er PTO-aksler i stedet for kileremme. Det gør det muligt at synkronisere rotorerne og specielt knivenes placering i forhold til hinanden, så de kan arbejde med et stort overlap uden, at man risikerer, at de kolliderer. Det kan ske for maskiner med kileremme, hvis remmene bliver slappe osv. over tid.

- PTO-akslerne giver to helt store fordele. Den ene ses på græsplænerne, hvor kapacitet og klippefinish er i top. Den anden ses på driftsbudgettet, for der er ikke meget, der kan slides eller gå i stykker, forklarer Hans Mikael Jensen. 

Klipperne fås med arbejdsbredder på 1,62 og 1,88 meter og vises på Have og Landskab 2019 i Slagelse.

Holstein rykker

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.

Plovmændene kom i jorden

På Hygum Hjemstavnsgård var der lejlighed til at opleve, hvordan der blev pløjet på bedstefars tid

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

Forening vil ruste landmænd til grundvandskamp

Agerskov i Sønderjylland er det andet stop, når Foreningen for Bæredygtig Grundvandbeskyttelse på en række møder vil lære landmænd de juridiske spilleregler, hvis deres jord bliver en del af en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.

Landmænd udnytter ikke støttetilsagn

Flere tilsagn om EU-støtte til miljøteknologi er gennem tiden ikke blevet udnyttet til at styrke dansk landbrug. Fødevareministeren og styrelsen lover, at nye løsningsmodeller er på vej.

L&F: Støtteordninger udfordres af bureaukrati

L&F og Seges mener, at reglerne for sagsbehandlingen af støtteordninger har været bøvlet. Landbrugsstyrelsen evaluerer løbende ordningerne, men holder fast i at have fokus på hurtig sagsbehandling.
Side 1 af 50 (993 artikler)Prev1234567484950Next