bannerPos

Maskinstation og landmænd oplevede ny rotorklipper

Fra venstre: indehaver af Brørup Traktor- & Maskincenter, Svend Aage Jensen, produktekspert samme sted, Hans Mikael Jensen og medindehaver af Midtals Maskinstation, Tommy Olesen, der var chauffør ved demokørslen på Als.
17-09-2020 10:58

Hos Brørup Traktor- & Maskincenter noterer man en stor interesse for en ny model af de irske Major Cyclone rotorklippere, der især er populære til afpudsning af frøgræsmarker. Forleden havde den sydjyske maskinforretning inviteret til demo af rotorklipperen ved Augustenborg på Als, hvor den lokale Midtals Maskinstation fik den afprøvet for landmænd.

MASKINDEMO De er kendte i flere forskellige modeller og arbejdsbredder, de irske Major-rotorklippere, der er blevet populære på det danske marked.

Interessen er ikke blevet mindre af, at en ny model med 7,2 meters effektiv arbejdsbredde, er blevet introduceret i Danmark af Brørup Traktor & Maskincenter, der oplever stor interesse for rotorklipperen.

-  Med den nye 7,2 meter model er interessen fra frøgræsdyrkerne nærmest eksploderet, konstaterer produktekspert hos den sydjyske maskinforretning, Hans Mikael Jensen.

Han var, sammen med indehaver af Brørup Traktor- & Maskincenter, Svend Aage Jensen med, da maskinforretningen forleden  havde inviteret en lille håndfuld landmænd til demonstration af maskinen på en frøgræsmark ved Tandslet nær Augustenborg på Als. Dagen før, havde man lavet en lignende demonstration lidt nord for Randers i det østjyske.

Hans Mikael Jensen fremhæver flere ting ved rotorklipperen, der gør den fordelagtig for især frøgræsavlere, men også andre:

-  Man får mere bredde, samtidig med at den kan klippe på jorden som en slagleklipper og har en kapacitet som en rotorklipper.

Han fremhæver yderligere, at rotorklipperen er nem at trække, og ikke kræver mange hestekræfter, samtidig med at den har en flot kapacitet på 7 – 8 hektar i timen.

Hans Michael Jensen fremhæver ikke blot frøgræsavlerne som oplagte emner for rotorklipperen.

-  Rotorklipperen klarer ikke bare frø, men også majsstubbe, brak og op til to meter høje siv.

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next