bannerPos

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Pöttinger´s Terrasem C4 Fertilizer såsæt i aktion, med en McCormick X8680 traktor spændt for til at trække såsættet gennem den tunge våde jord. I baggrunden stubharven og ploven klar til aktion

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
07-10-2019 07:05
Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.

Efterår er lig med maskindemonstrationer rundt om i landet, og forleden var det Egtved Maskinforretning A/S, der havde inviteret til en spændende maskindemonstration ved Gl. Højen nær Vejle.
Maskinforretningen er forhandler af McCormick-traktorer samt det omfattende markmaskinprogram fra Pöttinger, og ved markdemoen i går var der mulighed for at se og opleve det nyeste inden for traktorer og jordbearbejdning.
Og Peter Christensen fra Egtved Maskinforretning var også med i går, hvor han kunne byde velkommen i marken til maskindemonstrationen.

Kvalitet og erfaring
Her var der også repræsentanter fra de to mærker i form af salgsansvarlig i Danmark hos Pöttinger, Lars Andreasen, samt sælger, medejer og marketingchef hos Helms-TMT Centret, Jakob Helms.
Begge gav en kort introduktion til de to mærker op til selve demoen i marken, hvor der var mulighed for både at se, høre om og ikke mindst prøve traktorer og redskaber.
I forbindelse med præsentationen fremhævede Lars Andreasen blandt andet mærkets stubharve, hvor der er modeller, der både egner sig til pløjet jord, såvel som pløjefri dyrkning.
Jakob Helms fremhævede McCormicks lange forhistorie som et af verdens ældste brands inden for traktorer, med de fordele det giver – og   Danmark, hvor import og salg samtidig sker i samspil med et gammelt og familieejet firma som Helms.

Holstein rykker

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.

Plovmændene kom i jorden

På Hygum Hjemstavnsgård var der lejlighed til at opleve, hvordan der blev pløjet på bedstefars tid

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

Forening vil ruste landmænd til grundvandskamp

Agerskov i Sønderjylland er det andet stop, når Foreningen for Bæredygtig Grundvandbeskyttelse på en række møder vil lære landmænd de juridiske spilleregler, hvis deres jord bliver en del af en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.

Landmænd udnytter ikke støttetilsagn

Flere tilsagn om EU-støtte til miljøteknologi er gennem tiden ikke blevet udnyttet til at styrke dansk landbrug. Fødevareministeren og styrelsen lover, at nye løsningsmodeller er på vej.

L&F: Støtteordninger udfordres af bureaukrati

L&F og Seges mener, at reglerne for sagsbehandlingen af støtteordninger har været bøvlet. Landbrugsstyrelsen evaluerer løbende ordningerne, men holder fast i at have fokus på hurtig sagsbehandling.
Side 1 af 50 (993 artikler)Prev1234567484950Next