bannerPos

New Holland sender hver femte demoversion af de nye storballepressere til Danmark

Der har været stor efterspørgsel blandt industrihalmfolk efter en ballepresser med den nye models kapacitet, oplyser salgschef Tonny Grønne.

Tekst og foto: Flemming Erhard

Journalist
30-05-2020 07:16
Halmleverandørerne får til høst mulighed for at se en storballepresser fra New Holland til større og mere hårdtpressede baller i auktion.

BALLEPRESSER Fem af New Hollands otte hovedforhandlere i Danmark får hver her til høst en demomodel hjem af fabrikantens nye topmodel inden for ballepressere, BigBaler 1290 High Density.

Sammen med de øvrige tre hovedforhandlere vil de så arrangere nogle demonstrationer på nyhøstede marker landet over af, hvad den nye storballepresse formår.

HD-storballepresseren henvender sig mest til halmleverandører. Den ventes først i handlen til september, oplyser salgschef Tonny Grønne fra CNH Industrial Danmark, der importerer New Holland.

- Ballepresserne kommer rundt til forhandlerne, som vil lade dem køre i deres eget område hos maskinstationer og andre aktører inden for halmindustri-segmentet, siger salgschefen.

Mest til industrihalm

BigBaler 1290 High Density er særligt henvendt til leverandører af industrihalm, fordi den kan presse ballerne meget hårdere, end for eksempel kvægproducenter har behov for til deres brug, ligesom den også presser halmen i større baller.

- Balletrykket og ballestørrelserne kan ganske vist indstilles lavere. Men modellen er også omkring 20 procent dyrere end standardpressere med mindre kapacitet, som kvægproducenter kan nøjes med til at bjærge sin halm til strøelse og foder.

- Så det vil ikke kunne betale sig for andre end halmindustrifolk at købe BigBaler 1290 High Density, fortæller salgschefen, og meddeler, at der har været stor efterspørgsel blandt industrihalmfolk efter en ballepresser med den nye models kapacitet.

- Kapaciteten til et højere tryk og større og færre baller på marken vil gøre det meget hurtigere at få bjærget halmen på marken og også billigere at få den transporteret til aftagerne.

- Blandt andre Danske Halmleverandører har efterspurgt ballepressere med de her ballemål i fem år. De vil kunne spare en masse penge i transport, når halmen fylder mindre. Det er flere tons i timen, der går igennem sådan en ballepresser, siger Tonny Grønne.

Spændende marked for HD-ballepressere

BigBaler 1290 High Density har op til 22 procent højere presningsgrad end en konventionel storballepresser. Den har det længste ballekammer i sin klasse – hele 4,05 meter – og en meget høj stempelkraft. Med 748 mm stor vandring er stempelkraften maksimeret med helt op til 58 procent i forhold til BigBaler Plus modellerne, lover fabrikanten.

- Danske Halmleverandører gør alt, hvad de kan for at overbevise politikerne om, at vi skal bruge noget mere halm til varmeproduktion. Det er et segment, vi kun ser blive større og større, siger salgschefen.

I hele Europa har New Holland kun sendt omkring 25 demomodeller ud at køre her til sommer. Det er et udtryk for, at Danmark anses for at have et stort markedspotentiale for industrihalm, at fabrikanten har sendte hele fem af dem her til landet, siger salgschefen.

- Danmark er et spændende marked at være på med HD-pressere. Industrihalmmarkedet er nok lidt større her end andre steder i Europa. Det er lidt unikt, at vi bruger så meget halm til varmeproduktion, som vi gør.

Præsenterer også ny traktor

BigBaler 1290 High Density er sådan set færdigudviklet. Men de håbefulde kunder må vente med at få den nye model hjem til brug for høsten i 2021, fordi New Holland ikke kan sælge dem, før sommerens demokørsler og dermed høsten er overstået, og de sidste erfaringer er samlet sammen.

BigBaler 1290 High Density lanceres med et nyt hydraulisk aksel-koncept med en hydraulisk affjedring, så ballepresseren bedre kan følge jordens konturer og med perfekt vægtfordeling på de fire hjul med en lav rullemodstand. Det forbedrer ikke kun kørsel med ballepresseren på vejen og i marken. Det reducerer også dækslitagen, lover fabrikanten.

Til forhandlernes demo-arrangementer vil nogle af storballepresserne blive trukket af New Hollands nye traktormodel, T8 Genesis Stage V, som man så også vil kunne se i aktion, oplyser Tonny Grønne.

T8 Genesis var en af de store nyheder på New Holland-standen på Agritechnica i november 2019.

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next