bannerPos

Ny såmaskine fra Horsch

Taro 6 SL er monteret med et klassisk TurboDisc-skær og kan leveres med 4 forskellige rækkeafstande. En opbygning med 12.5 og 25 centimeter ved luk af hvert andet skær eller et 15 og 30 centimeter system ved luk af hver andet skær. Taro SL er bygget op over en RollFlex-pakker, hvor pakkerringene er synkroniseret til enten 40 såskær ved (15 cm) eller 48 skær (12.5 cm) Her styres den præcise sådybde via RollFlex-pakkeren og trykhjulet på TurboDisc-skiveskæret.
12-08-2020 06:57

Der er nyt liftophængt såteknik på vej fra Horsch i seks meters arbejdsbredde. De nye såmaskiner findes i to versioner, Taro 6 SL og 6 HD. De er begge »rene« såmaskiner uden nogen form for jordbearbejdning indbygget.

Taro-konceptet er udviklet til både økologiske og konventionelle landmænd, hvor der forud er lavet et perfekt såbed med plov og/eller harve. Begge Taro-enheder kan monteres med hydraulisk, justerbar crossboard forrest.

Taro 6 HD er opbygget efter samme system som storebroderen: Den bugserede, tolv meter brede Serto 12 SC med 16.7 cm rækkeafstand og PowerDisc-skiveskær. På Taro HD er det den velkendte Horsch-dækpakker, der bærer maskinen og synkront styrer den præcise sådybde sammen med trykhjulene på PowerDisc-skæret.

Fire forskellige rækkeafstande med Taro 6 SL

Taro 6 SL er monteret med et klassisk TurboDisc skær og kan leveres med fire forskellige rækkeafstande. En opbygning med 12.5 og 25 centimeter ved luk af hver andet skær eller et 15 og 30 centimeter system ved luk af hver andet skær. Taro SL er bygget op over en RollFlex pakker, hvor pakkerringene er synkroniseret til enten 40 såskær (15 cm) eller 48 skær (12.5 cm) Her styres den præcise sådybde via Rollflex-pakkeren og trykhjulet på TurboDisc-skiveskæret.

Unikt er Taro SL bygget op med to fordelere, og der kan fra fabrikken monteres selektiv slangeføring, som blandt andet kendes fra Horsch Avatar såmaskinerne. En fordeler til den forreste skærerække og nummer to fordeler til bagerste, og der kan hurtigt laves om til såning af flere afgrøder i to forskellige dybder eller såning på dobbelt rækkeafstand, så man sener rense mekanisk. På Partner-tankens faldsluser bestemmes, hvilken fordeler der skal fødes, eller om begge fordelere skal fødes med samme såsæd.

Også til økologi

12.5 - 25 centimeter rækkeafstandene efterspørges af en del økologer, og man kan både bredså eller så på rækker alt efter afgrøde og behov for ukrudtsbekæmpelse. Som noget smart når der sås på 25 centimeter rækkeafstand, har Horsch designet trepunktsfæstet, så man via afstandsringe kan sideforskyde liftarme og topstang 12.5 centimeter til den ene side, og der skal ikke laves noget sideforskydning med GPS-systemet, når der køres frem og tilbage i marken.

Generelt kombineres Taro HD og SL med en Horsch Partner FT fronttank. Horsch har op til denne sæson netop lanceret en todelt Partner 2000 FT fronttank, hvor der er plads til to typer såsæd. 2000 FT-tanken rummer 2.200 liter opdelt i forholdet 60:40. Partner 2000 FT-tanken kan endvidere udnyttes til eksempelvis en Transformer VF rækkerenser til såning af efterafgrøder og sengødskning i majs, og udnyttelsesgraden kan øges betragteligt på FT-tanken hos den enkelte bedrift eller maskinstation, oplyser virksomheden bag.

Taro 6 SL kan endvidere også monteres i liften på en Focus 6 TD i trepunktsversion, hvor Focus`en kan være monteret med enten TerraGrip tænder eller systemdisc til jordbearbejdning.

En Taro 6 SL med 12.5 centimeter rækkeafstand lander snart på dansk grund og vil her i efteråret arbejde i dansk muld i kombination med en Partner 2000 FT fronttank.

pj

0

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..
Side 1 af 67 (1336 artikler)Prev1234567656667Next