bannerPos

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Mens der er stille de fleste steder for tiden, ruller der stadigvæk lastbiler ind hos Brørup Traktor- & Maskincenter med bl.a. redskaber fra den polske producent MANDAM.
28-03-2020 13:00

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

MASKINER Mens der er stille de fleste steder for tiden, ruller der stadigvæk lastbiler ind hos Brørup Traktor- & Maskincenter med bl.a. redskaber fra den polske producent MANDAM. Det er Svend Aage Jensen naturligvis glad for. Mange af redskaberne er nemlig slutsolgte, og kunderne har brug for dem til forårsarbejdet.

- Jeg synes faktisk, det er imponerende, at MANDAM har formået at organisere sig, så de kan holde gang i leveringen. De har også måttet foretage en hel masse for at minimere corona-smitterisikoen mellem deres medarbejdere, men de færdige redskaber læsses stort set som aftalt, og lastbilerne kommer frem, siger Svend Aage Jensen.

Et kig på de redskaber, der er leveret de seneste par uger, viser tydeligt, at landmænd over hele Danmark har forberedt sig på, at jorden trænger til lidt hjælp efter det våde efterår og den nærmest endnu værre vinter.

- Vi sælger traditionelt en del MANDAM-grubbere og også kraftige stub- og tallerkenharver, men i år er der flere redskaber til ”at gå dybt” end tidligere”, fortæller han. Også de enkeltrækkede undergrundsløsnere med buede skær til at sætte mellem traktoren og f.eks. et såsæt har der været stor efterspørgsel på. Faktisk så stor, at de fleste er blevet solgt inden de nåede frem til Brørup.

jba

0

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.
Side 1 af 60 (1196 artikler)Prev1234567585960Next