bannerPos

Såbedsharve fra 1976 er blevet opgraderet

Hans Jørgen Andersen fra Slagelse Maskinforretning (til venstre) og Peter Holm med den nye, røde Kongskildeharve.
18-01-2020 08:50
Peter Holm har sendt sin 43 år gamle Kongskildeharve på pension.

MASKINER Peter Holm fra Bildsø mellem Slagelse og Kalundborg har opgraderet sin såbedsharve fra en Kongskilde årgang 1976 til en årgang 2019.

- Selv om den gamle harve er over 40 år gammel, og der er slidt flere efterharver op, er den stadig i meget fin stand. Vi passer godt på tingene, og den har aldrig stået ude, fortæller Peter Holm.

På den vestsjællandske gård har Peter Holm 120 hektar, hvor han dyrker frøgræs, korn og raps, og han driver jorden med reduceret jordbehandling, når det kan lade sig gøre.

- Jeg håber, at den nye Kongskildeharve med fem buller i stedet for fire vil kunne lave såbed – også i den jord, der ikke er pløjet, meddeler Peter Holm.

Harven er solgt fra Slagelse Maskinforretning, og her oplyser Hans Jørgen Andersen, at forretningen har solgt harver i både Kongskilde-rød og CNH-blå.

- Vi har lige i øjeblikket også både røde og blå harver på lager, fortæller Hans Jørgen Andersen.

jhal

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

70 millioner kroner i puljen til skovrejsning

Landskabskonsulent Søren Paludan oplever stigende interesse for skovrejsning, og der er i år også flere penge i puljen med tilskud.
Side 1 af 55 (1100 artikler)Prev1234567535455Next