bannerPos

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

MI og Kuhn tager på stor græskaravane med alt det nye udstyr. Demonstrationerne foregår i Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og på Midtsjælland. Tilmelding på mi.dk.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
25-05-2020 11:02
De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

De orange græsmaskiner fra Kuhn tager på Danmarksturné i juni måned. Her demonstrerer de deres færdigheder udi alt fra skårlægning til indpakning. Maskinerne i demokaravanen henvender sig primært til maskinstationer og større landbrug samt landmænd som laver wrapensilage/hø 

Kuhn lægger vejen forbi Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og Midtsjælland.

- Demokaravanen består af fire enheder, et trippelskårlæggersæt, en pickuprive, en vender og en kombipresser med indpakker. De største trækplastre bliver den populærere pickuprive og den topmoderne presser. Pickupriven er en eksklusiv rive, som skånsomt og effektivt løfter græsset op, og som med de to bånd giver mulighed for fleksibel skårplacering. Det er op til chaufføren om, der skal laves centerskår, sideskår til en eller begge sider eller side- og centerskår skal kombineres. Med denne rive opnår du færre sten og urenheder i foderet, hvilket i sidste ende er vigtige egenskaber, når der ønskes en høj foderkvalitet, siger Robert Vemmelund, produktchef hos MI, og fortsætter:

 - På kombipresseren med filmbinding, 3D og Intelliwrap spares som minimum 30 procent på omkostningerne til film på grund af Kuhns unikke filmbindingssystem, forklarer produktchefen.

Trippel skårlæggersæt med valse-crimper

Han forklarer, at man har oplevet en stigende efterspørgsel på valsecrimper, og har derfor valgt at medbringe et trippelskårlæggersæt, hvor fronten er monteret med netop valsecrimper.

- Vi giver derved kunderne mulighed for at se resultatet af skårlægningen, inden de investerer i denne type crimper. Den bagerste del er monteret med standard crimper med stålfingre, så der vil være mulighed for at se begge type crimper,siger Robert Vemmelund.

Det danske vejr er ikke altid til at regne med, og derfor er datoerne for roadshowet fleksible. I første omgang er der fastlagt uger til de enkle områder. Interesserede kunder kan derfor enten tilmelde sig en SMS-service eller følge med på MI’s Facebookside for at blive opdateret om de endelige datoer og lokationer.

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next