bannerPos

Store nyheder i marken

Ved et arrangement på Hudevad Vestergård demonstrerede Ringe Maskinforretning sit program, heriblandt Claas Axion traktoren med bælter, som sættes i produktion næste år efter et års prøvekørsel blandt andet på Hverringe Gods. Foto: Erik Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
18-09-2020 07:00
I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

Efterårsarbejdet er blevet den travleste tid i landbruget, ikke mindst på grund af de skarpe krav til etablering af efterafgrøder. Både første deadline den 20. august og endnu en frist senest den 7. september var dog i år begunstiget af, at kornhøsten nærmest på rekordtid blev overstået i de første tre uger af august.

Det gav mulighed for et kort »pusterum«, inden det store arbejde med etablering af hvede og rug for alvor nu er i gang. Pusterummet blev udnyttet af flere lokale maskinforretninger til at invitere landmændene til at se nye traktorer og redskaber i aktion ved markdemonstrationer. Blandt nyheder var, som det fremgår af reportagerne her på siden, flere stortraktorer, som for første gang blev vist frem efter deres lancering på efterårets Agritechnica i Hannover.

Arrangementerne, hvor der også var lejlighed til en snak med kollegerne om årets høst og lidt socialt samvær, blev derfor velbesøgt alle steder.

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next