bannerPos

Succes i græsset

Kuhn Merge Maxx pick-up rive er altid et trækplaster. De to bånd giver mulighed for center-, side- eller kombilevering af skåret. Opsamlingen sker skånsomt og effektivt og er derved oplagt til kvægbrug.
04-07-2020 14:25

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Roadshowet havde seks stop i Jylland, Fyn og Sjælland. Her kunne man opleve et trippel skårlæggersæt, en pick-up rive, en vender og en presser med indpakker.

Maskinerne på demoturen var en blanding af de kendte redskaber fra Kuhn, men også en Danmarkspremiere.

– Vi har igennem en længere periode oplevet øget efterspørgsel på valse-crimper. Vi valgte derfor at vise en frontskårlægger med valsecrimper, men at bibeholde de traditionelle stål crimper-fingre på de bagerste enheder. Derved har vi haft muligheden for at demonstre begge typer crimpere, forklarer produktchef på Kuhn græsmaskiner, Robert Vemmelund.

Pick-up riven Merge Maxx 950 blev præsenteret. En rive med en god kapacitet og sammenholdt med den skånsomme opsamling af materialet, er den ideel hvis der ønskes foder med lavt askeindhold. Riven giver mulighed for både centerskår, sideskår eller til begge sider.

MI havde medbragt en Kuhn FBP 3135 presser med indpakker. En stærk presser på filmbindingen af ballen i kammeret, som foregår med film i standard størrelse. Det betyder, at der kun skal medbringes én type film i marken. I løbet af demoturen har presseren indpakket 500 baller, som har indeholdt alt fra kløvergræs, vådt græs til helsæd. Der har også været plads til sjov og væddemål på turen. Der har blandt andet været konkurrence om vægten på de pressede baller. I Them vejede ballen 1100 kg med vådt græs, mens den i Næstved vejede 715 kg, da det var helsæd.

jba

0

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen

Intelligent bufferzone beskytter vandmiljøet

Ny kortfilm viser, hvordan Go-Gris I/S beskytter vandmiljøet ved Horsens. Det er sket med en såkaldt ”intelligent bufferzone” mellem mark og å.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

Mejetærsker på demo-tur til høsten er i hus

Heden Maskinforretning A/S og Massey Ferguson DK sender IDEAL 7 mejetærsker på demo-tur
Side 1 af 64 (1267 artikler)Prev1234567626364Next