bannerPos

Ung og nyetableret med egen maskinstation

26-årige Christopher Scholes overtog den 1. februar i år Jejsing Maskinstation ApS ved Tønder. Claas-snitteren er seneste udvidelse og investering i maskinparken.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
18-06-2019 15:04
Det er blot få måneder siden, at 26-årige Christopher Scholes tog springet og blev selvstændig med stiftelse af Jejsing Maskinstation ApS nær Tønder i Sønderjylland – og han er kommet godt fra start.

Christopher Scholes var blot teenager, da han tilbage i 2011 blev ansat som chauffør og maskinfører hos Jejsing Maskinstation nær Tønder i Sønderjylland.
Siden er det, foruden et års ansættelse hos Bredebro Maskinstation og påbegyndelse af en maskinmester-uddannelse inden han vendte tilbage til Jejsing Maskinstation  som han den 1. februar i år købte og overtog af den mangeårige ejer Johnny Z. Sørensen, der stadig er ansat i virksomheden.
-  Skolebænken var ikke lige mig. Så jeg tog fat i Johnny, som jeg jo kendte fra tidligere, da jeg gerne ville i gang selv, husker Christopher Scholes, der samtidig også måtte konstatere, at det var et større projekt end det oprindelig var tænkt, at overtage maskinstationen:
- Planen var, at jeg ville starte ud lidt mindre med en enkelt traktor og lidt maskiner, fortæller Christopher.

Skulle godkendes
Det stod dog hurtigt klart, at det skulle være hele maskinstationen og maskinparken, som han skulle overtage – og det krævede at flere andre parter skulle med ind over:
-  Banken skulle se mig og min plan an og godkende den. Det samme skulle flere leasingselskaber, da flere af maskinerne er leasede, forklarer Christopher Scholes, der udmærket var klar over, at hans unge alder spillede ind.
Og det tog også nogle måneder, fra den første kontakt til banken tilbage i november 2018, til Christopher Scholes den 1. februar i år kunne kalde sig direktør og indehaver af Jejsing Maskinstation ApS. En beslutning han bestemt ikke har fortrudt.

Solidt bagland
Som nyetableret er det vigtigt, at man både erhvervsmæssigt og privat har baglandet i orden og har støtte hele vejen rundt.
Christopher Scholes lægger ikke skjul på, at han er utrolig glad for at have fået den hidtidige ejer af maskinstationen, Johnny Sørensen, med sig på teamet som erfaren medarbejder og sparringspartner:
-  At have en mand ansat, der selv har været i branchen i mange år er guld værd. Det er en sparringspartner som jeg kan snakke med hver dag, og det vil jeg nødigt undvære, forklarer Christopher Scholes, der samtidig tilføjer, at de begge har været gode til at tilpasse sig deres nye stillinger.
Tilpasning og opbakning er også noget, der i den grad er gældende for Christopher Scholes kæreste, 29-årige Anne Kirkegaard Nilsson, der sammen med Christopher er flyttet ud i det hus, hører til maskinstationen, og som fuldt ud har støttet Christopher´s drøm om egen maskinstation:
-  Hun støtter mig og bakker mg op i det hér, og finder sig i rigtig meget. Hun er den, der giver mig det sidste skub, og samtidig hende, der siger når det er tid at tage en slapper, fortæller Christopher, der er fuld af respekt for Anne, der har haft både mod og lyst til at hoppe ud i projektet sammen med ham.

Udelukkende landbrug
Jejsing Maskinstation ApS koncentrerer sig 100 procent om landbruget og i øjeblikket er det udelukkende kvægsektoren, hvor man står for hele grovfoderdelen i marken – dog minus sprøjtning. Men eller alt inden for majs og græs til grovfoder.
Kunderne er primært i nærområdet i en radius af cirka 30 kilometer fra maskinstationen.
Maskinstationen har fire ansatte, deriblandt Christopher selv og den tidligere ejer Johnny Sørensen. Dertil kommer hjælp udefra til det administrative og hjælp fra samarbejdspartnere i marken i travle spids-perioder.
Maskinparken består bl.a. af otte traktorer, tre gyllevogne, såmaskiner, fem frakørselsvogne, halmpresser til bigballer og minibigballer, skårlægger, river og en helt ny snitter fra majshøst 2018.
- Da området primært er præget af kvægbrug, er min plan også at satse på kvægbruget fremadrettet, og vi vil gerne udvide med flere kunder, så vi kan udnytte maskin- og mandskabskapaciteten fuldt ud, hvor der er ledig kapacitet nu, slutter Christopher Scholes, der samtidig glæder sig over at alle de oprindelige kunder, er fulgt med over ved ejerskiftet.
Han understreger samtidig at tilgangen af nye kunder kun vil ske i et tempo, så man hele tiden kan følge med, og sikre den enkelte kundes behov.

- Vi skal konstant tænke nyt

På Stenalt Gods drives man af at forbedre sig hele tiden. Derfor undrer det godset, når EU-ordninger som har innovation til formål, udelukker nye driftsmuligheder.

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

ATV’ere vinder frem som effektive landbrugsredskaber

De små køretøjer kan ofte med fordel bruges i driften i stedet for traktoren.

Stor interesse for maskin-road tour i Ribe

Stor tilslutning til ”Claas Jaguar Road Tour” hos maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

Staten støtter grønt protein med 14 millioner

DLG og en række andre landbrugsselskaber har fået tilsagn om 14 millioner kroner fra GUDP-midlerne til at bygge et nyt anlæg til udvinding af græsprotein.
Side 1 af 54 (1061 artikler)Prev1234567525354Next