bannerPos

Ung og nyetableret med egen maskinstation

26-årige Christopher Scholes overtog den 1. februar i år Jejsing Maskinstation ApS ved Tønder. Claas-snitteren er seneste udvidelse og investering i maskinparken.

John Ankersen

Journalist
18-06-2019 15:04
Det er blot få måneder siden, at 26-årige Christopher Scholes tog springet og blev selvstændig med stiftelse af Jejsing Maskinstation ApS nær Tønder i Sønderjylland – og han er kommet godt fra start.

Christopher Scholes var blot teenager, da han tilbage i 2011 blev ansat som chauffør og maskinfører hos Jejsing Maskinstation nær Tønder i Sønderjylland.
Siden er det, foruden et års ansættelse hos Bredebro Maskinstation og påbegyndelse af en maskinmester-uddannelse inden han vendte tilbage til Jejsing Maskinstation  som han den 1. februar i år købte og overtog af den mangeårige ejer Johnny Z. Sørensen, der stadig er ansat i virksomheden.
-  Skolebænken var ikke lige mig. Så jeg tog fat i Johnny, som jeg jo kendte fra tidligere, da jeg gerne ville i gang selv, husker Christopher Scholes, der samtidig også måtte konstatere, at det var et større projekt end det oprindelig var tænkt, at overtage maskinstationen:
- Planen var, at jeg ville starte ud lidt mindre med en enkelt traktor og lidt maskiner, fortæller Christopher.

Skulle godkendes
Det stod dog hurtigt klart, at det skulle være hele maskinstationen og maskinparken, som han skulle overtage – og det krævede at flere andre parter skulle med ind over:
-  Banken skulle se mig og min plan an og godkende den. Det samme skulle flere leasingselskaber, da flere af maskinerne er leasede, forklarer Christopher Scholes, der udmærket var klar over, at hans unge alder spillede ind.
Og det tog også nogle måneder, fra den første kontakt til banken tilbage i november 2018, til Christopher Scholes den 1. februar i år kunne kalde sig direktør og indehaver af Jejsing Maskinstation ApS. En beslutning han bestemt ikke har fortrudt.

Solidt bagland
Som nyetableret er det vigtigt, at man både erhvervsmæssigt og privat har baglandet i orden og har støtte hele vejen rundt.
Christopher Scholes lægger ikke skjul på, at han er utrolig glad for at have fået den hidtidige ejer af maskinstationen, Johnny Sørensen, med sig på teamet som erfaren medarbejder og sparringspartner:
-  At have en mand ansat, der selv har været i branchen i mange år er guld værd. Det er en sparringspartner som jeg kan snakke med hver dag, og det vil jeg nødigt undvære, forklarer Christopher Scholes, der samtidig tilføjer, at de begge har været gode til at tilpasse sig deres nye stillinger.
Tilpasning og opbakning er også noget, der i den grad er gældende for Christopher Scholes kæreste, 29-årige Anne Kirkegaard Nilsson, der sammen med Christopher er flyttet ud i det hus, hører til maskinstationen, og som fuldt ud har støttet Christopher´s drøm om egen maskinstation:
-  Hun støtter mig og bakker mg op i det hér, og finder sig i rigtig meget. Hun er den, der giver mig det sidste skub, og samtidig hende, der siger når det er tid at tage en slapper, fortæller Christopher, der er fuld af respekt for Anne, der har haft både mod og lyst til at hoppe ud i projektet sammen med ham.

Udelukkende landbrug
Jejsing Maskinstation ApS koncentrerer sig 100 procent om landbruget og i øjeblikket er det udelukkende kvægsektoren, hvor man står for hele grovfoderdelen i marken – dog minus sprøjtning. Men eller alt inden for majs og græs til grovfoder.
Kunderne er primært i nærområdet i en radius af cirka 30 kilometer fra maskinstationen.
Maskinstationen har fire ansatte, deriblandt Christopher selv og den tidligere ejer Johnny Sørensen. Dertil kommer hjælp udefra til det administrative og hjælp fra samarbejdspartnere i marken i travle spids-perioder.
Maskinparken består bl.a. af otte traktorer, tre gyllevogne, såmaskiner, fem frakørselsvogne, halmpresser til bigballer og minibigballer, skårlægger, river og en helt ny snitter fra majshøst 2018.
- Da området primært er præget af kvægbrug, er min plan også at satse på kvægbruget fremadrettet, og vi vil gerne udvide med flere kunder, så vi kan udnytte maskin- og mandskabskapaciteten fuldt ud, hvor der er ledig kapacitet nu, slutter Christopher Scholes, der samtidig glæder sig over at alle de oprindelige kunder, er fulgt med over ved ejerskiftet.
Han understreger samtidig at tilgangen af nye kunder kun vil ske i et tempo, så man hele tiden kan følge med, og sikre den enkelte kundes behov.

Med pilen på festival

For anden gang dannede Hygum Hjemstavnsgård rammen om den årlige pilefestival. AF Leif Christensen /LLN Press

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Gårdejer: Naturen betaler prisen for statens bureaukrati

Trods stor interesse og velvilje fra landbruget går det trægt med at få projekter under landbrugspakken gjort færdige. Og det blandt andet statsligt bureaukrati, mener en sønderjysk gårdejer.

Nu bliver de blå Mandam-redskaber orange

Fra efteråret bliver alle Mandam-redskaber orange og koksgrå. Hvorfor? Vist nok noget med, at en konkurrent synes, at Mandam er kommet lidt for tæt på med både teknik og farve, fortæller Svend Aage Jensen fra den danske importør Brørup Traktor- & Maskincenter.

Man bør så efterafgrøder uanset krav

Uanset om der er et politisk krav om at så efterafgrøder, bør landmænd etablere dem, for det giver mærkbart ekstraudbytte.

Landmand jagter mere viden

Forleden fik tusindvis af ansøgere enten ja eller nej til en videregående uddannelse. Mikkel Landmark er en af de 156, der er blevet optaget på jordbrugsteknologuddannelsen i Aarhus.

Erhvervsbiavler Nicki Toftum slår alarm: Mangel på bestøvere

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder, får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning: Der kommer til at mangle bestøvere.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Major slår vingerne ud på Have og Landskab

Brørup Traktor- & Maskincenter tager de grønne græsklippere fra Major med til Have og Landskab i Slagelse, der afholdes den 28. til 30. august. Major leverer klippere til enhver form for græs, og siden folkene fra Brørup overtog importen i 2018, har salget udviklet sig godt og er fordelt på mange forskellige modeller.

Sæt ind mod sneglene i god tid

Det er altafgørende at iværksætte bekæmpelse mod snegle tidligt, hvis indsatsen skal batte. Sats også på jordbearbejdning, hvor det er muligt, råder Seges.
Side 1 af 47 (933 artikler)Prev1234567454647Next