bannerPos

Vores teams kan slukke mange ildebrande samtidigt

Jim Thygesen, administrerende direktør ved A.P. Jørgensen.

John Ankersen

Journalist
05-06-2019 06:27
A.P. Jørgensen er en af Danmarks ældste maskinforretninger og har udviklet sig sammen med landbruget for at kunne yde den service, som landbruget har brug for. Derfor har forretningen år tilbage valgt at have mere end én specialist i hvert team i forretningen, og det betyder fleksibilitet og større sikkerhed for kunderne.

- Det har altid været en del af virksomhedens DNA, at vi skal kunne servicere vores kunder – uanset om det er juleaften eller en sen nattetime. Derfor er vi en stor forretning med 40 ansatte, som fordeler sig på administration, salg, værksted og lager, fortæller Jim Thygesen, administrerende direktør ved A.P. Jørgensen.
- Vi har topmoderne lagerautomater til vores mange tusinde reservedele, som styres af dygtige lagermedarbejdere. Derudover har vi en administration, en salgsafdeling med ekspertise indenfor vores produkter samt et værksted delt i tre specialeområder; traktor-, grønt- og smedeværksted. Så alt i alt har vi specialister i hvert team i vores forretning, derfor kan vi slukke mange ildebrande samtidigt.

Værkstedet er skruet godt sammen
På værkstedet har A.P. Jørgensen inddelt montørerne i de tre specialeområder, og hvert team består af kompetente og ikke mindst engagerede medarbejdere, som brænder for faget.
-  Det er vigtigt for os, at vores montører brænder for deres område og får mulighed for at dygtiggøre sig ved kurser, efteruddannelser m.m. Dermed ikke sagt, at vores montører kun kan arbejde med deres speciale, for vi har også den fleksibilitet, at vi kan hjælpe hinanden på tværs, når det er nødvendigt. Det giver vores kunder en større sikkerhed, så de ikke holder stille i længere tid, forklarer Ib Ibsen, værkfører ved A.P. Jørgensen.
For Ib Ibsen og værkførerkollegaen Allan Klinge er det desuden vigtigt, at montørerne får lov til at arbejde med det, de gerne vil.
-  Nogle vil gerne arbejde med traktorer og læssemaskiner, mens andre måske hellere vil specialisere sig med en LEXION mejetærsker eller en JAGUAR finsnitter”, fortæller Ib Ibsen og pointerer, at der i sæson er behov for, at montørerne hjælper der, hvor der er travlt, så alle opgaver kan blive løst.

Følger udviklingen
A.P. Jørgensen er en af de ældste maskinforretninger i Danmark og kan dateres tilbage til 1896, hvor det var en smedje inde i Ribe beliggende tæt på Ribe Domkirke. Her skoede man heste, lavede smedearbejde og udførte meget arbejde for landbruget. Da hestens kræfter i landbruget blev erstattet af motorens hestekræfter, valgte forretningen at rette sit fokus mod landbrugsmaskiner, hvor de i dag sikrer kunderne med service, stort reservedelslager, lejemaskiner, softwaresystemer til at lave optimale mark- og foderstofplaner samt specialistteams.
- Vores område bærer præg af de sidste 10 års udvikling, hvor landbrugene er blevet større, og man effektiviserer. Derfor har landbrugene også tidligt outsourcet meget markarbejde til maskinstationerne, så landbruget kunne specialisere sig i at lave mælk, og maskinstationerne kunne specialisere sig i at passe markerne, fortæller Jim Thygesen.
I maskinforretningens lange historie er værdierne, som de altid har været:
- Vi har respekt for vores kunder, og vi føler også, at de har respekt for os. Det sætter vi pris på, og det er en af kernestenen for os, afslutter Jim Thygesen.

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next