bannerPos

Weidemann med ekstra vægt

9580’eren fra Weidemann har fået tilføjet mere ballastvægt. De ekstra næsten 800 kilo giver maskinen en tippelast på 6.320 kilo. Det er hele 1.030 kilo mere end lillebror 9080.
18-01-2020 11:45
Ny hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission bejler til både landbruget og entreprenørerne.

MASKINER For to år kunne Stemas A/S som dansk importør lancere Weidemann 9080 hjullæsseren, som med 10.720 kilo var hele 3.580 kilo tungere end nummer to i hierarkiet, Weidemann 5080.

Nu er Weidemann klar med yderligere vægt i den nye model 9580, som dermed kører ind helt i top af listen over læssemaskiner med almindelig læssearm. 9580’eren har fået tilføjet mere ballastvægt, så den vejer 11,5 tons.

Samtidig har den som standard en 156 hk Deutz TCD 4.1 S5-motor med katalysator, dieselpartikelfilter og selektiv katalytisk reduktion til efterbehandling af udstødningen.

Også som teleskoplæsser

De ekstra næsten 800 kilo giver maskinen en tippelast på 6.320 kilo. Det er hele 1.030 kilo mere end lillebror 9080.

- Den er noget af det mest kompakte, der er på markedet, og med den ekstra vægt henvender den sig også til entreprenørbranchen, forklarer Christian Matthiesen, som er forhandleransvarlig hos den danske Weidemann-importør, Stemas A/S.

Samtidig med 9580’eren lancerer Weidemann også den samme maskine med tilføjelsen »T«. Det markerer, at der er tale om en teleskop-udgave af hjullæssemaskinen, og dermed lægges yderligere til løftehøjden og rækkevidden. Hvor standardversionen når ud på 4,26 meter, rækker teleskopmodellen 5,48 meter.

Med den nye Power Drive 370 hydrostatiske transmission er det muligt at køre gennem hele hastighedsområdet fra 0 til 40 km/t uden gearskift.

eh

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

70 millioner kroner i puljen til skovrejsning

Landskabskonsulent Søren Paludan oplever stigende interesse for skovrejsning, og der er i år også flere penge i puljen med tilskud.
Side 1 af 55 (1100 artikler)Prev1234567535455Next