bannerPos

SLF: - Minkavlerne har krav på fuld erstatning

Aflivningen af mink i Danmark har været i fuld gang de seneste dage og forventes afsluttet i denne uge. Arkivfoto
17-11-2020 12:37

Set over en årrække er det en årlig valutaindtjening svarende til omkostningen for den samlede danske politistyrke, som går tabt, når regeringen nedlægger pelsdyrerhvervet. Samtidig efterlades 6000 mennesker uden job. Sådan lyder meldingen fra SLF-næstformand og bestyrelsesmedlem, der dog ikke ser storby-demonstrationer som vejen frem

MINK - Det er ikke svært at sætte sig ind i, hvor tragisk det må være for minkavlerne at skulle aflive sin besætning på opfordring fra regering og sundhedsmyndigheder, og at man så efterfølgende endnu ikke har hørt noget, når det gælder erstatning. Det er arrogance og magtfuldkommenhed.

Det mener Berith Nissen, næstformand i Sønderjysk Landboforening, og bestyrelseskollegaen Johan Schmidt.

Alt imens Danmarks minkbranche bliver til historie, og avlerne må se deres levevej gå tabt, venter vi på, at der på Christiansborg kan landes en aftale, hvor minkavlerne får den rette erstatning. Minkavlerne fortjener og har krav på vished for, at de opnår fuld erstatning for det, som de står til at miste.

- Fra første færd siden statsminister Mette Frederiksen og sundhedsmyndighederne den 4. november for åben skærm beordrede aflivning af samtlige mink, har minkavlernes brancheorganisation anerkendt, at folkesundheden går forud for alt andet. Samtidig opfordres der til, at aflivningen fortsætter, selv om det nu står klart, at regeringen handlede uden at have hjemmel i loven, konstaterer Berith Nissen og Johan Schmidt, der fortsætter:

- Når man siger A og kræver en hurtig aflivning af samtlige mink i Danmark, så må man også forvente, at man siger B og er klar med fuld erstatning.

Alt imens minkbesætningerne aflives, kan vi alle følge eksperters uenigheder om, hvorvidt der er tale om en forhastet beslutning eller ej. Det er en skandale, og politikerne må træde i karakter og finde hurtige og reelle løsninger for et erhverv hvor der ingen vej er tilbage.

 

-  Fra landbrugets side er det dejligt at se opbakningen til minkavlerne og sympatien fra en meget stor del af befolkningen. Det er også vigtigt, at vi landmandskolleger viser vores sympati og frustration, men der er ikke brug for store demonstrationer i København og andre storbyer, som vil sætte befolkningens og politikernes sympati over styr. Nu er der brug for arbejdsro, så der hurtigt kan findes en god vej ud af erhvervet for minkavlerne. Det har de fortjent, slutter de to SLF-profiler.

0

EU-politikere så på grisetransport

To EU-politikere på grisetransport til Padborg forleden: Kan dyr transporteres over otte timer? – Det var det spørgsmål de to søgte svaret på forleden, hvor de var med på grisetransport fra Fyn til DTL A/S i Padborg – grise der skulle videre til Tyskland.

Nyt malkeanlæg skulle være arbejdsmiljøvenligt og enkelt

Stor sydvestjysk mælkeproducent gik fra en malkekarrusel til et 2x24 side by side malkeanlæg. Teknikken er monteret i en lun og tør kælder - afskærmet fra malkestaldens fugtige miljø.

Undgå lungebetændelse hos kalvene

Efteråret er over os, og inden længe kommer vinteren. Med den kommer også de kolde træk-vinde i stalden, som kan resultere i forkølelse og lungebetændelse hos kalvene.

Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

Kom og spark (h)jul-dæk hos MI

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) åbner dørene til deres 1200 kvadratmeter store udstilling for landmænd som trænger til at sparke dæk fra nu og frem mod jul – blandt andet på det brede program inden for Kuhn, der som bekendt omfatter fuldfoderblandere til kvæg.

Husdyrauktion – nu med afstand og mundbind

Corona-restriktioner på Husdyrauktionen i Brørup. I lighed med krav om brug af mundbind i butikker og butikscentre, er der indført krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.
Side 1 af 74 (1480 artikler)Prev1234567727374Next