bannerPos

Nationalpark-plan klar til vedtagelse

Nejede Vesterskov i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
23-05-2020 10:30

NATIONALPARK En enig bestyrelse har besluttet, at planen for Nationalpark Kongernes Nordsjælland ikke skal i fornyet høring. Dermed kan de vedtage planen inden lovfristen den 1. juli. 

- Vi har været lidt bekymrede for, om vi kunne overholde vores tidsplan, da vi som så mange andre var nødt til at aflyse vores bestyrelsesmøde i marts på grund af corona-krisen. I bestyrelsen er vi glade for, at vi nu kan få planen gjort færdig, så den kan vedtages til juni. Vi ser frem til at komme i gang med de mange spændende projekter i planen, siger Carl Bruun, bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland. 

Nationalparkfondens bestyrelse har på det seneste møde drøftet de 67 høringssvar, der er kommet ind i den periode, planen har været høring. Høringssvarene medfører ingen væsentlige ændringer i nationalparkplanen, og det er derfor ikke nødvendigt at sende planen i fornyet høring. 

hka

0

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.
Side 1 af 60 (1196 artikler)Prev1234567585960Next