bannerPos

Hjælp med at finde hedehøgene

Sønderjysk Landboforening, SLF, og Dansk Ornitologisk Forening beder alle om hjælp til at holde øje med hedehøge.

John Ankersen

Journalist
19-06-2019 08:47
De seneste år er hedehøgenes vigtigste yngelområde, blevet marker med vinterafgrøde. Tidligere ynglede de inde i hedemoserne, men nu foretrækker de dyrkede marker. De er især glade for vinterbyg og vinterhvede.
Hedehøgen overvintrer i Vestafrika syd for Sahara og vender tilbage til Danmark for at yngle i løbet af maj måned. Æglægningen er fra medio maj til medio juni. Fuglene skal derefter bruge ca. 28 dage til at udruge æggene og yderligere 32-35 dage til at få ungerne flyvefærdige. Dette faktum giver problemer med at få ungerne på vingerne før kornet skal høstes.
 Sønderjysk Landboforening og Dansk Ornitologisk Forening har i snart 20 år haft et samarbejde med at registrere og beskytte hedehøgene. Uden landmændenes velvilje eksisterede ”Projekt hedehøg” ikke.
Hedehøgen er lidt mindre end musvåge. Den har lange smalle vinger og svæver elegant og legende over markerne. Hannen er smuk blålig i farven med sorte vingespidser. Hunnen er brun med hvid overgumpe.
Har du set hedehøg over dine marker – eller naboens – er vi meget interesseret i at høre nærmere om det. Måske gemmer der sig flere ynglepar ude i landskabet. Se mere på www.slf.dk og www.dof.dk.
 

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.

Lisbeth uddanner sig til naturtjekker

Landmænd, der vil skabe mere natur, kan få styr på ejendommens naturværdi og lægge planer for forbedringer.
Side 1 af 44 (879 artikler)Prev1234567424344Next