bannerPos

Hjælp med at finde hedehøgene

Sønderjysk Landboforening, SLF, og Dansk Ornitologisk Forening beder alle om hjælp til at holde øje med hedehøge.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
19-06-2019 08:47
De seneste år er hedehøgenes vigtigste yngelområde, blevet marker med vinterafgrøde. Tidligere ynglede de inde i hedemoserne, men nu foretrækker de dyrkede marker. De er især glade for vinterbyg og vinterhvede.
Hedehøgen overvintrer i Vestafrika syd for Sahara og vender tilbage til Danmark for at yngle i løbet af maj måned. Æglægningen er fra medio maj til medio juni. Fuglene skal derefter bruge ca. 28 dage til at udruge æggene og yderligere 32-35 dage til at få ungerne flyvefærdige. Dette faktum giver problemer med at få ungerne på vingerne før kornet skal høstes.
 Sønderjysk Landboforening og Dansk Ornitologisk Forening har i snart 20 år haft et samarbejde med at registrere og beskytte hedehøgene. Uden landmændenes velvilje eksisterede ”Projekt hedehøg” ikke.
Hedehøgen er lidt mindre end musvåge. Den har lange smalle vinger og svæver elegant og legende over markerne. Hannen er smuk blålig i farven med sorte vingespidser. Hunnen er brun med hvid overgumpe.
Har du set hedehøg over dine marker – eller naboens – er vi meget interesseret i at høre nærmere om det. Måske gemmer der sig flere ynglepar ude i landskabet. Se mere på www.slf.dk og www.dof.dk.
 
0

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.

Grænselukning lukker både ude og inde

Både Danmark og Tyskland har som bekendt valgt at lukke grænsen mellem de to lande på grund af corona-virussen – det giver udfordringer – også i landbruget

De unge skal etablere deres eget

Unge landmænd har brug for at skabe deres eget netværk i branchen, og de får nu hjælp fra den lokale landboforening, som har etableret en ungegruppe. Det har vist sig at være en succes.

Styrket SLF runder et skarpt hjørne

Der blev kigget både politisk fremad og historisk tilbage, da SLF markerede sit 20 års jubilæum ved dette års generalforsamling, der blev holdt på Agerskov Kro.

Klar til Agromek 2021

Mange virksomheder har allerede meldt sig klar til at udstille på næste års Agromek-messe i Herning.

Efterafgrøder knækker ikke kurven

Der var kritik af flere ministre og ikke mindst Aarhus Universitet fra formand Mogens Dall, da LandboSyd holdt generalforsamling i Gråsten. Ikke mindst efterafgrødekravet fik en hård medfart af landboformanden

Nye skærpede regler ved byggeansøgninger

Brug af certificerede brandrådgivere og statikere ved ansøgning om byggetilladelse kan medføre udfordringer, påpeger bygningsrådgiver.
Side 1 af 58 (1143 artikler)Prev1234567565758Next