bannerPos

Optæl vildtet via drone

Redaktionen

06-05-2019 19:27
Ved brug af den nyeste teknik kan man som skovejer nu få en effektiv og hurtig optælling af hjortevildtet på sin ejendom.

Har man som skovejer udfordringer med at optælle vildtet på sin jord, er der nu hjælp at hente via droner med termisk kamera. Det skriver HedeDanmark.

 

Det termiske kamera kan ikke visuelt se gennem træerne, men opfanger varmeudstrålingen fra dyrene. Dermed får man en hurtig og præcis optælling uden forstyrrelse af vildtet, man får et filformat, som kan åbnes i Google Earth, en samlet rapport med resultaterne og mulighed for eftertælling af vildtet.

 

For at få et så nøjagtigt resultat som muligt, foretages droneflyvningerne efter løvfald og inden løvspring – det betyder i perioden fra november til april.

 

I utyndede nåletræsbevoksninger er det ikke altid muligt at tælle alle dyrene enkeltvis, men konsulenterne kan som regel se en cirka afstand mellem dyrene og få en fornemmelse af størrelsen på rudlen. Og på den baggrund kan der gives et kvalificeret skøn på, hvor mange dyr der er i rudlen.

 

Hvis det fornemmes, at alle dyr står i meget tætte nåletræsbevoksninger, kan der arrangeres natflyvninger, hvor dyrene færdes i det åbne område i forbindelse med fødesøgning. Hvordan vildtet reagerer på dronen under natflyvninger, har selskabet indtil videre ingen erfaring med.

 

Man kan få mere information ved at kontakte sin lokale skovfoged, hvis man er interesseret i at bestille eller få mere at vide om optælling af vildt med drone på sin ejendom.

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next