bannerPos

Optæl vildtet via drone

06-05-2019 19:27

Ved brug af den nyeste teknik kan man som skovejer nu få en effektiv og hurtig optælling af hjortevildtet på sin ejendom.

Har man som skovejer udfordringer med at optælle vildtet på sin jord, er der nu hjælp at hente via droner med termisk kamera. Det skriver HedeDanmark.

 

Det termiske kamera kan ikke visuelt se gennem træerne, men opfanger varmeudstrålingen fra dyrene. Dermed får man en hurtig og præcis optælling uden forstyrrelse af vildtet, man får et filformat, som kan åbnes i Google Earth, en samlet rapport med resultaterne og mulighed for eftertælling af vildtet.

 

For at få et så nøjagtigt resultat som muligt, foretages droneflyvningerne efter løvfald og inden løvspring – det betyder i perioden fra november til april.

 

I utyndede nåletræsbevoksninger er det ikke altid muligt at tælle alle dyrene enkeltvis, men konsulenterne kan som regel se en cirka afstand mellem dyrene og få en fornemmelse af størrelsen på rudlen. Og på den baggrund kan der gives et kvalificeret skøn på, hvor mange dyr der er i rudlen.

 

Hvis det fornemmes, at alle dyr står i meget tætte nåletræsbevoksninger, kan der arrangeres natflyvninger, hvor dyrene færdes i det åbne område i forbindelse med fødesøgning. Hvordan vildtet reagerer på dronen under natflyvninger, har selskabet indtil videre ingen erfaring med.

 

Man kan få mere information ved at kontakte sin lokale skovfoged, hvis man er interesseret i at bestille eller få mere at vide om optælling af vildt med drone på sin ejendom.

0

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.

Grænselukning lukker både ude og inde

Både Danmark og Tyskland har som bekendt valgt at lukke grænsen mellem de to lande på grund af corona-virussen – det giver udfordringer – også i landbruget

De unge skal etablere deres eget

Unge landmænd har brug for at skabe deres eget netværk i branchen, og de får nu hjælp fra den lokale landboforening, som har etableret en ungegruppe. Det har vist sig at være en succes.

Styrket SLF runder et skarpt hjørne

Der blev kigget både politisk fremad og historisk tilbage, da SLF markerede sit 20 års jubilæum ved dette års generalforsamling, der blev holdt på Agerskov Kro.

Klar til Agromek 2021

Mange virksomheder har allerede meldt sig klar til at udstille på næste års Agromek-messe i Herning.

Efterafgrøder knækker ikke kurven

Der var kritik af flere ministre og ikke mindst Aarhus Universitet fra formand Mogens Dall, da LandboSyd holdt generalforsamling i Gråsten. Ikke mindst efterafgrødekravet fik en hård medfart af landboformanden

Nye skærpede regler ved byggeansøgninger

Brug af certificerede brandrådgivere og statikere ved ansøgning om byggetilladelse kan medføre udfordringer, påpeger bygningsrådgiver.
Side 1 af 58 (1143 artikler)Prev1234567565758Next