bannerPos

Optæl vildtet via drone

Redaktionen

06-05-2019 19:27
Ved brug af den nyeste teknik kan man som skovejer nu få en effektiv og hurtig optælling af hjortevildtet på sin ejendom.

Har man som skovejer udfordringer med at optælle vildtet på sin jord, er der nu hjælp at hente via droner med termisk kamera. Det skriver HedeDanmark.

 

Det termiske kamera kan ikke visuelt se gennem træerne, men opfanger varmeudstrålingen fra dyrene. Dermed får man en hurtig og præcis optælling uden forstyrrelse af vildtet, man får et filformat, som kan åbnes i Google Earth, en samlet rapport med resultaterne og mulighed for eftertælling af vildtet.

 

For at få et så nøjagtigt resultat som muligt, foretages droneflyvningerne efter løvfald og inden løvspring – det betyder i perioden fra november til april.

 

I utyndede nåletræsbevoksninger er det ikke altid muligt at tælle alle dyrene enkeltvis, men konsulenterne kan som regel se en cirka afstand mellem dyrene og få en fornemmelse af størrelsen på rudlen. Og på den baggrund kan der gives et kvalificeret skøn på, hvor mange dyr der er i rudlen.

 

Hvis det fornemmes, at alle dyr står i meget tætte nåletræsbevoksninger, kan der arrangeres natflyvninger, hvor dyrene færdes i det åbne område i forbindelse med fødesøgning. Hvordan vildtet reagerer på dronen under natflyvninger, har selskabet indtil videre ingen erfaring med.

 

Man kan få mere information ved at kontakte sin lokale skovfoged, hvis man er interesseret i at bestille eller få mere at vide om optælling af vildt med drone på sin ejendom.

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.
Side 1 af 44 (880 artikler)Prev1234567424344Next