bannerPos

Sønderjylland skal blomstre for både dyr og mennesker

Blomsterstriber er ikke bare en fryd for øjet, de er også gode for dyrene og naturen som helhed. Arkovfoto

Redaktionen

08-03-2019 07:34
LandboSyd tilbyder i samarbejde med Søren og Jens Beck, Sydals, at så blomsterstriber og vildtblandinger i hele Sønderjylland

Sønderjylland skal blomstre, og har du lyst til at være en bivenlig landmand og vil du skabe mere variation i landskabet til glæde for insekter, dyr og mennesker, så har LandboSyd et godt tilbud til dig.

I samarbejde med Søren og Jens Beck, Sydals, tilbyder LandboSyd nu at så blomsterstriber og vildtstriber i udkanten af markerne. Målet er, at det sønderjyske landskab vil være præget af blomsterstriberne til gavn for bl.a. bierne og forbipasserende, som kan plukke en buket.

Søren og Jens Beck har investeret i en ny stennedlægningsfræser, som i én arbejdsgang kan udføre arbejdet med at så frø med pollen og nektarstriber samt blomsterstriber. Fræseren er meget effektiv og efterlader nogle flotte to meter brede striber, hvor blomsterne har gode vilkår.

Både økologiske og konventionelle

Der er blandinger til både økologiske og konventionelle marker. Jens Beck udfører det praktiske arbejde, og der laves en køreplan, så arbejdet kan klares så effektivt som muligt, mens LandboSyd tager sig af det administrative arbejde i forbindelse med projektet, oplyser faglig assistent i planteavl, Gerco Klein Wassink.

Der mangler blomster i Danmark, og bierne lider på grund af manglende arealer med blomsterplanter. Det er en udfordring, som udsåning af blomsterstriber kan medvirke til at løse. LandboSyd arbejdede sidste år for første gang med blomsterstriber, og selvom tørken betød, at mængden af blomster blev lidt begrænset i en del af vækstsæsonen, er der generelt en tro på, at striberne virkede i forhold til bierne. Vi har udvidet konceptet i år med tre mulige blandinger:

- En konventionel blomsterblanding, som giver en smuk blomstermark med lang blomstringstid. Blandingen indeholder bl.a. Morgenfrue, Brudeslør og Mølleblomst

- En flot økologisk blanding til glæde for både bier og forbipasserende. Blandingen indeholder bl.a. Boghvede, Kornblomst og Honningurt.

- En konventionel pollen- og nektarblanding, som bl.a. indeholder Jomfru i det grønne, Stolt kavaler og Solsikke.

 

Skal landbruget udvikles eller afvikles?

Landbrugets økonomiske kvaler kommer endnu en gang i fokus, når Danske Halmleverandører afholder generalforsamling onsdag i denne uge.

Vandingsmaskiner og trafiksikkerhed

Vejtrafik og vandingsmaskiner kan være problematisk – og kan skabe farlige situationer

LMO slår omsætningsrekord

Siden fusionen mellem rådgivningsvirksomhederne Også årets indtjening er tilfredsstillende, og virksomheden har nu nået en størrelse, hvor det er muligt at udlodde en rekordstor del af overskuddet til ejerforeningerne.

Tørkesommer har givet stor interesse for vandingsanlæg

Sidste års ekstremt varme og tørre danske sommer, har øget interessen markant for markvanding

Klimafokus på landbrugets fremadrettede dagsorden

LHN så - på generalforsamlingen i Tinglev forleden - tilbage på udfordringsfyldt år i landbruget, og en dagsorden i befolkningen, og blandt politikerne, hvor klimaet får stadig større betydning og indflydelse

Familielandbrugs-formand savner fakta i debatten

Debatten om planteværn, natur og klima var i fokus, da Familielandbruget LRS i Vejle tirsdag holdt generalforsamling, hvor der var genvalg til formand Svend Aage Steenholdt.

Østjysk dyrskue med ny profil

Stort madmarked og børneland er blandt de nye friske tiltag på et anderledes dyrskue i Horsens, hvor visionen er at blive et stort jysk madevent kombineret med traditionelt dyrskue

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Limousiner indgår samarbejde med forsikringsselskab

Et nyt samarbejde mellem Dansk Limousine Forening og Topdanmark skaber både muligheder, fordele for medlemmerne og stor glæde hos begge parter.
Side 1 af 34 (669 artikler)Prev1234567323334Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer