bannerPos

Sønderjylland skal blomstre for både dyr og mennesker

Blomsterstriber er ikke bare en fryd for øjet, de er også gode for dyrene og naturen som helhed. Arkovfoto

Redaktionen

08-03-2019 07:34
LandboSyd tilbyder i samarbejde med Søren og Jens Beck, Sydals, at så blomsterstriber og vildtblandinger i hele Sønderjylland

Sønderjylland skal blomstre, og har du lyst til at være en bivenlig landmand og vil du skabe mere variation i landskabet til glæde for insekter, dyr og mennesker, så har LandboSyd et godt tilbud til dig.

I samarbejde med Søren og Jens Beck, Sydals, tilbyder LandboSyd nu at så blomsterstriber og vildtstriber i udkanten af markerne. Målet er, at det sønderjyske landskab vil være præget af blomsterstriberne til gavn for bl.a. bierne og forbipasserende, som kan plukke en buket.

Søren og Jens Beck har investeret i en ny stennedlægningsfræser, som i én arbejdsgang kan udføre arbejdet med at så frø med pollen og nektarstriber samt blomsterstriber. Fræseren er meget effektiv og efterlader nogle flotte to meter brede striber, hvor blomsterne har gode vilkår.

Både økologiske og konventionelle

Der er blandinger til både økologiske og konventionelle marker. Jens Beck udfører det praktiske arbejde, og der laves en køreplan, så arbejdet kan klares så effektivt som muligt, mens LandboSyd tager sig af det administrative arbejde i forbindelse med projektet, oplyser faglig assistent i planteavl, Gerco Klein Wassink.

Der mangler blomster i Danmark, og bierne lider på grund af manglende arealer med blomsterplanter. Det er en udfordring, som udsåning af blomsterstriber kan medvirke til at løse. LandboSyd arbejdede sidste år for første gang med blomsterstriber, og selvom tørken betød, at mængden af blomster blev lidt begrænset i en del af vækstsæsonen, er der generelt en tro på, at striberne virkede i forhold til bierne. Vi har udvidet konceptet i år med tre mulige blandinger:

- En konventionel blomsterblanding, som giver en smuk blomstermark med lang blomstringstid. Blandingen indeholder bl.a. Morgenfrue, Brudeslør og Mølleblomst

- En flot økologisk blanding til glæde for både bier og forbipasserende. Blandingen indeholder bl.a. Boghvede, Kornblomst og Honningurt.

- En konventionel pollen- og nektarblanding, som bl.a. indeholder Jomfru i det grønne, Stolt kavaler og Solsikke.

 

Få tjekket brønde og udløb

Rådgiver opfordrer til, at foråret blandt andet bruges til at få overblik over, om drænrør skal spules og brønde renses for sand og grus.

Grønt forår hos sydjysk maskinforretning

Maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe havde forleden inviteret til mini-messe for den grønne sektor.

Danske ægproducenter under pres

Danske supermarkedskæder takker nej til danske buræg, men enkelte kæder takker ja til udenlandske. Det udfordrer danske ægproducenter

Teat- scrubberen fra FutureCow

Teatscrubberen klarer vask, desinfektion, stimulering og tørring af patten i én arbejdsgang. Og den gør det ens hver eneste gang, uanset hvem malkeren er.

Pileurt bør bekæmpes som bjørneklo

Pileurter breder sig, viser ny Momentum-analyse. I otte ud af ti kommuner udkonkurrerer de andre arter. De er blevet indført som prydplanter i de danske haver, men nu er pileurter blevet en invasiv art, der skaber problemer i naturen.

Debuterer på skuet

Det er første gang, Dennis Keller Hansen udstiller på et dyrskue, men der er flere på vej senere på året

Ny bag ploven

Jesper Rusbjerg er fascineret af den gammeldags håndværk og får erfaren rådgivning

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.
Side 1 af 40 (790 artikler)Prev1234567383940Next