Ulv dræbte seks lam ved Esbjerg

John Ankersen 10-06-2018 08:00:58
De grønne prikker på kortet viser de steder på egnen, hvor Jesper Schytte i perioden december 2017 til maj 2018 har fået meldinger fra lokale jægere og borgere.
Ulve fortsætter deres hærgen i Jylland – senest er det gået ud over en fårebesætning ved Esbjerg – seks lam dræbt
En ulv har i april dræbt seks lam i en fårebesætning syd for Esbjerg. Det oplyser Miljøstyrelsen efter DNA-analyse af prøver fra lammene.
Efter Miljøstyrelsens vurdering er der tale om en enlig, strejfende ulv, men husdyrholderen vil, som det er tilfældet ved ulveangreb generelt, blive tilbudt udlån af akutte afværgemidler samt råd og vejledning om mere permanente afværgeforanstaltninger.
Yderligere test skal vise, om der er tale om en ny ulv i Danmark eller en af hvalpene fra Stråsø-koblet. Miljøstyrelsen må således mene, at det ikke er en af forældreulvene fra den vestjyske ulvezone.
Ifølge Miljøstyrelsen er der ikke tidligere dokumenteret ulv i området, og man vurderer som nævnt, at det er "en enlig, strejfende ulv", der står bag angrebet på de seks lam. Ifølge ulvejægeren Jesper Schytte har der dog været en lang stribe observationer af mulige ulve sammen i området gennem det seneste halve år. Herunder muligvis ynglende ulve.
 

Mange meldinger om ulve

De grønne prikker på kortet i denne artikel viser de steder på egnen, hvor Jesper Schytte i perioden december 2017 til maj 2018 har fået meldinger fra lokale jægere og borgere.
-  Det er jo temmelig massivt. Jeg har en enkelt melding fra Blåvand, der går ud på en synsobservation af fire ulve, og så har jeg to observationer på fire ulve lige nord for Esbjerg, samt to synsobservationer af fire ulve i ådalen syd for Ribe, siger Jesper Schytte, og fortsætter:
- Jeg tolker det som om, at sidste års hvalpe er trukket sydpå fra Blåvand/Vejers-området, og at de gamle er i gang med nye hvalpe deroppe. Det er en ret lige linie oppe fra Vejers med observation af tre ulve i december 17 og så ned til observation af fire ulve i ådalen ved Ribe den 14. maj", oplyser Jesper Schytte til facebooksiden 'Her er ulven i Danmark.
 
 
 • Kabler vil påvirke jordbrugere i Sydvest

  Anlægget af El-motorvejen betyder nedgravning af flere kilometer kabel i blandt andet, og det vil få betydning for landbruget flere steder på strækningen.

 • Brugervenlig brovægt

  En brovægt er rar at have. Med FL-Tekniks nye PCBro softwareløsning bliver det nemmere og hurtigere at få styr på vejedata og importere dem fra brovægten til videre brug.

 • Tag sneglene up-front i år

  Selvom der i efteråret 2018 burde være meget få agersnegle, der kan forstyrre, så er det en god ide at være årvågen og tage eventuelle forekomster i opløbet, råder Seges.

 • Optræk til topformation på aktiemarkedet

  Du skal som investor fortsat være forsigtig med handel i aktier. Faren for en større nedtur er langt fra overstået. Med den nedtur, der de seneste tre uger har gjort sig gældende på det europæiske aktiemarked, er der nemlig optræk til storm.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer