bannerPos

Velas vejleder om naturplejetilskud

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
24-02-2020 12:06

Torsdag den 5. marts klokken 17-19 inviterer Velas til fyraftensmødet »Sådan søger du om udbetaling af plejetilskud« i Vissenbjerg.

På mødet, hvor målgruppen er lodsejere med et mindre landbrug på under 10 hektar, vil miljø- og naturkonsulent Birthe Thordahl Christensen gennemgå de forskellige faner i »Fællesskemaet« og besvare spørgsmålene: Hvad omfatter de forskellige muligheder i fællesskemaet? Hvilke forpligtelser skal opfyldes ved hver mulighed? Og hvad skal man være særlig opmærksom på ved valg af kontrolmetoder?

Målet med mødet er, at deltagerne bliver klædt på til selv at udfylde og indsende fællesskemaet til ansøgning af naturplejetilskud.

- Det kan være svært at gennemskue, hvor man skal sætte de forskellige kryds i fællesskemaet, så ønsket med kurset er, at deltagerne, inden de forlader Velas igen, har indsendt deres ansøgninger og kan have ro i maven, fordi de er blevet vejledt om de forskellige valgmuligheder under udfyldelsen, fortæller Birthe Thordahl Christensen.

Der er tolv pladser på kurset, og tilmelding sker efter først til mølle-princippet på tlf. 70 15 99 00 eller på www.velas.dk, hvor man også kan læse mere om kurset. 

0

Specialist i alle typer hegn

Som en af de største og ældste udbydere af hegn og hegnsløsninger til både landbruget og en lang række andre brancher, er Poda Hegn specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver.

Helt ud til hegnet

PIT Hegn er klar med gode tilbud og forsendelse af varer i den ekstraordinære situation, her hvor dyrene skal på græs.

Slagtesvineproducenter risikerer bøder

Med den rekordhøje svinenotering producerer landets slagtesvineproducenter mange steder grise med en høj afgangsvægt. Men afgangsvægten er et problem og kan munde ud i store bøder, da de mange steder overskrider grænserne i de eksisterende miljøgodkendelser, fortæller tre Velas-rådgivere.

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl
Side 1 af 58 (1152 artikler)Prev1234567565758Next