bannerPos

Ung iværksætter er ny salgschef hos Semler Agro

På billedet ses Rasmus Thing (tv), sammen med Erik Hansen, der er salgskonsulent i Used Equipment Center.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
05-05-2020 09:11
Used Equipment Center, der er Semler Agros center for brugte landbrugsmaskiner, fik ved årsskiftet ny salgschef. Valget faldt på den 35-årige Rasmus Thing, der var en del udviklingsteamet bag Used Equipment Center.

I Vejrup har Semler Agros Used Equipment Center snart to års jubilæum med at hjælpe både danske og internationale landmænd med at købe og sælge brugte landbrugsmaskiner.

Ved indgangen til 2020 fik centeret ny salgschef. Valget faldt på den kun 35-årige Rasmus Thing. Trods sin unge alder kommer Rasmus med mere end 10-års international ledererfaring fra maskinforretninger i rygsækken, ligesom landmandsblodet løber i årene på ham.

- Jeg er født og opvokset på et landbrug. Et eller andet sted har det altid ligget i kortene, at det er her, jeg hører hjemme, siger Rasmus Thing.

Oprindeligt var Rasmus Thing ellers uddannet revisor, men afsavnet til landbruget og maskinforretningen blev for stort, som han forklarer.

- Jeg tager dog rigtig meget med fra revisorfaget. Særligt talforståelsen hjælper mig i det daglige arbejde med køb og salg af landbrugsmaskinerne. Målet for os er at hjælpe både køber og sælger med at få den helt rigtige aftale, hvor køber gør sig en god investering, der passer til behovet, samtidig med sælger får den rigtige pris, siger Rasmus Thing.

Én af ophavsmændene bag konceptet

Rasmus Thing er dog langt fra et nyt ansigt i Semler Agro. Efter han i 2017 solgte sit iværksætterprojekt, der formidlede reservedele i maskinbranchen, trådte han ind i Semler-familien som forretningsudvikler, der senere blev til Used Equipment Center.

- Dengang var jeg med til at etablere strategien for, hvad vi ville med brugtsalg i Semler Agro, og det er den strategi, Used Equipment Center er født ud af. Vi mærkede en stor efterspørgsel på nyere og lettere brugte maskiner. Idéen med Used Equipment Center var at give landmanden ét samlet udstillingsvindue med et bredt udvalg af maskiner. Jo flere maskiner, vi fremviser, jo større er chancen for, at landmanden finder den rigtige løsning, siger Rasmus Thing, der fortæller om en positiv udvikling gennem de første to år.

- Vi er gået hen og blevet Danmarks største forhandler af brugte landbrugsmaskiner. Indtil videre har det været tydeligt at mærke, hvordan centraliseringen har resulteret i en væsentlig reduktion af liggetiden på vores maskiner. Det har samtidig også betydet, at vores eksport er steget markant, hvilket har været en vigtig del af Used Equipment Centers strategi – at holde et international udsyn. Jo flere mulige kunder, jo kortere liggetid, hvilket i sidste ende giver landmændene en bedre pris for deres brugte maskiner, siger den nye salgschef.

0

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.
Side 1 af 60 (1196 artikler)Prev1234567585960Next