bannerPos

Corona-ramt festdag for øko-køerne

Tusindvis så via facebook med, da økokøerne søndag middag blev lukket ud på græs. Foto: John Ankersen

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
19-04-2020 13:10
Søndagens økodag var på grund af corona-restriktionerne henlagt til facebook, hvor tusinder så med, da de økologiske køer blev lukket ud på græs fire steder i Jylland

De to DR Ramasjang-værter Anders og Katrine gav den fuldt gas, da de søndag middag stod for økodagen ved en af de i alt fire jyske øko-besætninger, der i år skulle lukke køerne ud til økodag, der i år var stærkt reduceret på grund af corona.

Flere tusinde valgte søndag middag at følge slagets gang, hvor de økologiske køer blev lukket ud på Sommerbjerggård, Ejstrupholm,  Hansenberg, Kolding, Skovlyst, Vorbasse og Vestervang ved Vildbjerg i Midjylland, hvor Anders og Katrine sendte live på facebook fra.

Og Anders og Katrine fik i løbet af en lille times tid både underholdt med ko-quiz, malkekonkurrence og meget andet, inden de kunne tælle ned til, at køerne – med 10 minutters forsinkelse – blev lukket ud lidt over kl. 12 middag.

 

Ros fra fødevareministeren

Undervejs var der også en videohilsen fra fødevareminister Mogens Jensen, (S), der sendte en tak og anerkendelse af både de mange økologiske landmænd, og ikke mindst de tusindvis af danske forbrugere, der hver dag støtter økologien, ved at putte øko-varer i indkøbskurven.

 

Malurt i øko-mælkebægeret

Det var dog ikke kun masser af interesserede børn og forældre, der havde valgt at opleve økodagen på facebook, og som overstrømmede med spørgsmål, kommentarer og smileys i kommentarfeltet.

Her kom der også en del kommentarer fra hårde kritikere af økodagen, og den måde, der produceres øko-mælk på i Danmark, og den måde både køerne og deres kalve behandles på. Flere opfordrede til at udskifte mælkebaserede fødevarer med plantealternativer.

 

Tusindvis så med

Omkring 6.000 havde koblet sig op på facebook-økodagen, der under normale omstændigheder trækker helt op til 200.000 gæster ud på gårdene under normale forhold.

0

LandboSyd åbner afdeling på Fyn

Der bliver nu hårdere konkurrence om både medarbejdere og rådgivningskunder på Fyn. Sønderjyske LandboSyd går nemlig nu i clinch med Velas og åbner kontor med fokus på økonomirådgivning på Fyn.

Byer og skov vokser, landbrugslandet skrumper

Af Peter Bohsen Jensen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Snitter måler græsudbytte til grovfoderlageret

SLF arbejder sammen med Seges og flere landboforeninger om at højne grovfoderproduktionen fra mark til lager. Landmand Eigil Miang ved Rødding deltager i projektet, og for få uger siden fik han snittet græs, der blev målt til brug for lagerregistrering.

Udstillere glæder sig til Agromek 2021

Blandt udstillere på næste års Agromek 2021 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen
Side 1 af 64 (1271 artikler)Prev1234567626364Next