bannerPos

Konference om økologi i bæredygtig balance

Henrik Bovbjerg driver Danmarks første økologiske griseopformeringsbesætning. På konferencen fortæller han, hvordan han har gjort sin familie og virksomhed med 7 medarbejdere bæredygtig, både socialt og økonomisk.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
23-12-2019 11:43
Landbrugsrådgivningen inviterer til konference, der skal bygge bro og inspirere til vidensdeling mellem de økologiske producenter og de virksomheder, der aftager varerne og er i dialog med forbrugerne om krav til kvalitet og bæredygtighed.

KONFERENCE Bæredygtighed handler også om økologi, og om meget mere end klima og miljø. Syddansk Økologi inviterer, sammen med Agromarkets og Landbrugsrådgivning Syd, til en ny konference hos Food Innovation House i Vejle.
Konferencen er et aftenarrangement, hvor virksomheder i hele fødevarebranchen kan finde inspiration til mere robusthed ved at tænke og arbejde i helheder.

Hele fødekæden skal i spil

- Hvorfor er økologi bæredygtigt, både socialt, økonomisk og miljømæssigt? Det er de spørgsmål, vi vil debattere og svare på, på den nye konference, fortæller Anne Mette Fruekilde, Syddansk Økologi.
Konferencen foregår i Vejle onsdag 8. januar 2020 og henvender sig både til nuværende og potentielle økologer, indkøbs- og salgsansvarlige i detailleddet, cateringbranchen og foderstofbranchen, kokke samt øvrige aktører og interesserede inden for økologi og bæredygtighed.
Ud over de faglige indlæg, byder konferencen op til paneldebat og netværk samt mulighed for rundvisning i Food Innovation House. Aftenens ordstyrer er Aase Holmgaard fra Syddansk Økologi.

Inspirerende indlæg

En bæredygtig virksomhed skal inddrage både økonomi, miljø, mennesker, ledelse og samfund i regnestykket. Konferencens indlæg inspirerer til, hvad din virksomhed konkret kan gøre for at arbejde mere målrettet med bæredygtighed og økologi. Podiet indtages af ildsjæle fra fødevarebranchen, der byder ind med værdifulde indspark og indsigter:
Bæredygtig hoteldrift og griseopformering Haraldskær Sinatur Hotel & Konference har Det Økologiske Spisemærke i sølv, og vil være CO2-positive og affaldsfrie senest i 2030. Direktør Kari Brandsgård fortæller om, hvad det kræver af dem og deres leverandører samt samarbejdspartnere.
Henrik Bovbjerg driver Danmarks første økologiske griseopformeringsbesætning. På konferencen fortæller han, hvordan han har gjort sin familie og virksomhed med 7 medarbejdere bæredygtig, både socialt og økonomisk.

Økologisk frugtplantage
tager ansvar

På konferencen kan du også blive klogere på RiSe-analysen, der kan hjælpe med at skabe overblik. Analysen bruges som strategisk værktøj ift. at arbejde med bæredygtighed.
Jette Jørgensen, Munkebjerg Økologiske Frugtplantage, fortæller om, hvordan RiSE-analysen konkretiserede og konfronterede hende med bedriftens ”ømme tæer”, samt hvad hun gør ved det.

Overskuelig råvarehandel

Agromarkets arbejder på at gøre handlen med råvarer mere gennemsigtig og overskuelig. Målet er, at hvis man følger AgroMarkets’ anbefalinger, så handler man bedre end gennemsnittet af danske landmænd. Handel med råvarer er en disciplin, som de økologiske producenter generelt kan blive meget bedre til.
Kokken hos Food Innovation House præsenterer aftenens bæredygtige, økologiske anretning og fortæller om de innovative tanker og ideer, der er med til at drive morgendagens fødevareproduktion. Tilmelding til konferencen ”Økologi i bæredygtig balance” kan ske på lrs.dk/arrangementer.

0

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.
Side 1 af 60 (1196 artikler)Prev1234567585960Next