bannerPos

Økologer dyrker flere efterafgrøder

Claus Østergaard, plantechef i ØkologiRådgivningen, glæder sig over den store fremgang i brugen af efterafgrøder.

Christian Carus

Journalist
04-12-2018 08:34
ØkologiRådgivning Danmarks kunder bruger efterafgrøder i langt højere grad end for tre år siden. Det glæder plantechef i ØRD.

En ny opgørelse fra ØkologiRådgivning Danmark viser, at selskabets kunder i stigende grad etablerer efterafgrøder i markerne. Fra 2016 til 2018 er andelen af marker med efterafgrøder steget fra 22 til 29 procent. Med kløvergræsudlæg, der også fungerer som en efterafgrøde, kommer andelen op på knap halvdelen af markerne.

- Vi har de senere år målrettet arbejdet på at få flere efterafgrøder ind i markplanerne, så det er dejligt at se, at det nu giver pote, siger plantechef i ØRD, Claus Østergaard.

Den største vækst er sket i frivillige efterafgrøder med bælgplanter.

- Særligt rødkløver sået om foråret i vinterrug har stor effekt og er blevet populær hos økologerne, men blandinger af hvidkløver, græs og cikorie i vårsæd og vikke/olieræddike sået efter høst vinder frem, konstaterer Claus Østergaard. 

Efterafgrøderne er ifølge Claus Østergaard svaret på mange af de aktuelle udfordringer, økologiske landmænd står overfor: usikre vejrforhold, faldende jordfrugtbarhed og forventninger om klimabevidst produktion.

- Vi skal lagre mere kulstof i jorden, arbejde med recirkulering af næringsstoffer og producere klimavenligt. Efterafgrøder spiller positivt ind på alle parametre og er med til at gøre planteproduktionen mere robust, siger han. 

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next