bannerPos

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

- Covid-19-krisen er den alvorligste krise, jeg har oplevet som CEO i Arla, siger Peder Tuborgh, administrerende direktør i Arla. Foto: Flemming Erhard
12-09-2020 07:18

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

REGNSKAB Arla offentliggjorde for nylig koncernens regnskab for første halvdel af 2020, og det viser, at koncernens samlede omsætning steg med 2,8 procent til 5,4 milliarder euro (knap 40,2 milliarder danske kroner) sammenlignet med 5,2 milliarder euro (knap 38,7 milliarder danske kroner) i første halvdel af 2019, primært drevet af en meget stærk vækst i salget af strategiske brands på tværs af markeder. 

Det skriver mejerikoncernen, der samtidig øgede lønsomheden og opnåede en nettoresultatandel på 3 procent af omsætningen sammenlignet med 2,3 procent i samme periode året før.

- Det første halvår af 2020 har i sandhed været en særdeles usædvanlig tid, og jeg er meget stolt af vores medarbejdere, vores andelshavere og vores resultater. Covid-19-krisen er den alvorligste krise, jeg har oplevet som CEO i Arla, og ligesom mange andre fødevarevirksomheder har vi meget hurtigt skulle omstille vores produktion til at imødekomme markant ændrede spisevaner hos forbrugerne, efterhånden som de enkelte lande lukkede ned, siger Peder Tuborgh, der er administrerende direktør i Arla.

Sparede mere end forventet 

Trods corona-krisen leverede Arlas transformations- og effektivitetsprogram Calcium større omkostnings-besparelser end forventet – 69 millioner euro (cirka 513,5 millioner kroner). Omkostningsbesparelserne skyldes hovedsageligt lavere indirekte omkostninger og optimeringer af forsyningskæden.

Usikkerheden omkring varigheden og omfanget af de økonomiske og markedsmæssige konsekvenser af Covid-19-krisen forventes at fortsætte i anden halvdel af 2020. Arla vil fortsat fokusere på at styre virksomheden sikkert gennem krisen, den kommende deadline for Brexit-forhandlingerne og den forestående globale recession, fortæller Peder Tuborgh.

- På kort sigt ser vi to meget alvorlige og uforudsigelige risici for anden halvdel af 2020. Den ene er Covid-19-krisen, som langt fra er slut. Derudover har vi de potentielle negative konsekvenser af Brexit-forhandlingerne, siger han.

db

0

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..
Side 1 af 67 (1336 artikler)Prev1234567656667Next