bannerPos

Udnyt dit pensionsfradrag

- Du kan blandt andet spare penge i skat, få mere i pension og betale lavere skat af dit afkast, forklarer økonomikonsulent Linda M. Harritz, Landbo Limfjord om det automatiske fradrag man får når man indbetaler fradragsberettigede pensionsordninger.

Redaktionen

23-04-2019 07:54
Du får automatisk et ekstra fradrag, når du indbetaler til fradragsberettigede pensionsordninger. Fradraget beregnes som en procentdel af indbetalingerne. Denne procentdel afhænger af, om der er mere eller mindre end 15 år til pensionsalderen.

Fradraget beregnes som en procentdel af dine indbetalinger op til 71.500 kroner i 2019 (70.000 i 2018). Men procentdelen afhænger af, hvor mange år du har til folkepensionsalderen. Der skelnes i det nye pensionsfradrag mellem, om du har mere eller mindre end 15 år til pensionsalderen.

- Hvis der er mere end 15 år til, at du bliver folkepensionist, bliver det ekstra fradrag beregnet som 8 procent af det beløb, som du og din arbejdsgiver skyder ind på en fradragsberettiget pensionsordning, altså en ratepension eller en livsvarig livrente, herunder også indbetalinger til ATP. I 2018 dog kun op til 70.000 kroner og i 2019 op til 71.500 kroner siger Økonomikonsulent Linda M. Harritz, Landbo Limfjord.

Linda fortæller videre, at hvis der er under 15 år til, at man kan gå på folkepension, bliver fradraget beregnet som 20 procent af indbetalingerne til en fradragsberettiget pensionsordning inklusiv ATP, dog kun op til 70.000 kroner i 2018. I 2019 stiger fradraget til 22 procent af indbetalingerne op til 71.500 kroner.

Hun opfordrer folk, der ikke har indbetalt max beløbet på pensionsordningen og betaler topskat af sin indkomst, til at overveje, om man ikke skal øge pensionsindbetalingerne og dermed få glæde af fradraget. Ekstra indbetaling kan være pengene værd.

- Du kan blandt andet spare penge i skat, få mere i pension og betale lavere skat af dit afkast, forklarer Linda og opfordrer til, at man tager kontakt til sin økonomirådgiver, hvis man er i tvivl om, hvordan man skal forholde sig.

teba

Pensionsfradrag

År

15 år eller mere til folkepensionsalderen

15 år eller mindre til folkepensionsalderen

2018

8 % af indbetalingerne op til 70.000 kr., altså højst 5.600 kr.          

20 % af indbetalingerne op til 70.000 kr., altså højst 14.000 kr.

2019

8 % af indbetalingerne op til 71.500 kr., altså højst 5.720 kr.

22 % af indbetalingerne op til 71.500 kr., altså højst 15.730 kr.

Hvis der er mere end 15 år til, at du bliver folkepensionist, bliver det ekstra fradrag beregnet som 8 procent af det beløb, som du og din arbejdsgiver skyder ind på en fradragsberettiget pensionsordning, altså en ratepension eller en livsvarig livrente, herunder også indbetalinger til ATP.

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next