bannerPos

Udnyt dit pensionsfradrag

- Du kan blandt andet spare penge i skat, få mere i pension og betale lavere skat af dit afkast, forklarer økonomikonsulent Linda M. Harritz, Landbo Limfjord om det automatiske fradrag man får når man indbetaler fradragsberettigede pensionsordninger.
23-04-2019 07:54

Du får automatisk et ekstra fradrag, når du indbetaler til fradragsberettigede pensionsordninger. Fradraget beregnes som en procentdel af indbetalingerne. Denne procentdel afhænger af, om der er mere eller mindre end 15 år til pensionsalderen.

Fradraget beregnes som en procentdel af dine indbetalinger op til 71.500 kroner i 2019 (70.000 i 2018). Men procentdelen afhænger af, hvor mange år du har til folkepensionsalderen. Der skelnes i det nye pensionsfradrag mellem, om du har mere eller mindre end 15 år til pensionsalderen.

- Hvis der er mere end 15 år til, at du bliver folkepensionist, bliver det ekstra fradrag beregnet som 8 procent af det beløb, som du og din arbejdsgiver skyder ind på en fradragsberettiget pensionsordning, altså en ratepension eller en livsvarig livrente, herunder også indbetalinger til ATP. I 2018 dog kun op til 70.000 kroner og i 2019 op til 71.500 kroner siger Økonomikonsulent Linda M. Harritz, Landbo Limfjord.

Linda fortæller videre, at hvis der er under 15 år til, at man kan gå på folkepension, bliver fradraget beregnet som 20 procent af indbetalingerne til en fradragsberettiget pensionsordning inklusiv ATP, dog kun op til 70.000 kroner i 2018. I 2019 stiger fradraget til 22 procent af indbetalingerne op til 71.500 kroner.

Hun opfordrer folk, der ikke har indbetalt max beløbet på pensionsordningen og betaler topskat af sin indkomst, til at overveje, om man ikke skal øge pensionsindbetalingerne og dermed få glæde af fradraget. Ekstra indbetaling kan være pengene værd.

- Du kan blandt andet spare penge i skat, få mere i pension og betale lavere skat af dit afkast, forklarer Linda og opfordrer til, at man tager kontakt til sin økonomirådgiver, hvis man er i tvivl om, hvordan man skal forholde sig.

teba

Pensionsfradrag

År

15 år eller mere til folkepensionsalderen

15 år eller mindre til folkepensionsalderen

2018

8 % af indbetalingerne op til 70.000 kr., altså højst 5.600 kr.          

20 % af indbetalingerne op til 70.000 kr., altså højst 14.000 kr.

2019

8 % af indbetalingerne op til 71.500 kr., altså højst 5.720 kr.

22 % af indbetalingerne op til 71.500 kr., altså højst 15.730 kr.

Hvis der er mere end 15 år til, at du bliver folkepensionist, bliver det ekstra fradrag beregnet som 8 procent af det beløb, som du og din arbejdsgiver skyder ind på en fradragsberettiget pensionsordning, altså en ratepension eller en livsvarig livrente, herunder også indbetalinger til ATP.

0

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.
Side 1 af 60 (1199 artikler)Prev1234567585960Next