bannerPos

Udnyt dit pensionsfradrag

- Du kan blandt andet spare penge i skat, få mere i pension og betale lavere skat af dit afkast, forklarer økonomikonsulent Linda M. Harritz, Landbo Limfjord om det automatiske fradrag man får når man indbetaler fradragsberettigede pensionsordninger.

Redaktionen

23-04-2019 07:54
Du får automatisk et ekstra fradrag, når du indbetaler til fradragsberettigede pensionsordninger. Fradraget beregnes som en procentdel af indbetalingerne. Denne procentdel afhænger af, om der er mere eller mindre end 15 år til pensionsalderen.

Fradraget beregnes som en procentdel af dine indbetalinger op til 71.500 kroner i 2019 (70.000 i 2018). Men procentdelen afhænger af, hvor mange år du har til folkepensionsalderen. Der skelnes i det nye pensionsfradrag mellem, om du har mere eller mindre end 15 år til pensionsalderen.

- Hvis der er mere end 15 år til, at du bliver folkepensionist, bliver det ekstra fradrag beregnet som 8 procent af det beløb, som du og din arbejdsgiver skyder ind på en fradragsberettiget pensionsordning, altså en ratepension eller en livsvarig livrente, herunder også indbetalinger til ATP. I 2018 dog kun op til 70.000 kroner og i 2019 op til 71.500 kroner siger Økonomikonsulent Linda M. Harritz, Landbo Limfjord.

Linda fortæller videre, at hvis der er under 15 år til, at man kan gå på folkepension, bliver fradraget beregnet som 20 procent af indbetalingerne til en fradragsberettiget pensionsordning inklusiv ATP, dog kun op til 70.000 kroner i 2018. I 2019 stiger fradraget til 22 procent af indbetalingerne op til 71.500 kroner.

Hun opfordrer folk, der ikke har indbetalt max beløbet på pensionsordningen og betaler topskat af sin indkomst, til at overveje, om man ikke skal øge pensionsindbetalingerne og dermed få glæde af fradraget. Ekstra indbetaling kan være pengene værd.

- Du kan blandt andet spare penge i skat, få mere i pension og betale lavere skat af dit afkast, forklarer Linda og opfordrer til, at man tager kontakt til sin økonomirådgiver, hvis man er i tvivl om, hvordan man skal forholde sig.

teba

Pensionsfradrag

År

15 år eller mere til folkepensionsalderen

15 år eller mindre til folkepensionsalderen

2018

8 % af indbetalingerne op til 70.000 kr., altså højst 5.600 kr.          

20 % af indbetalingerne op til 70.000 kr., altså højst 14.000 kr.

2019

8 % af indbetalingerne op til 71.500 kr., altså højst 5.720 kr.

22 % af indbetalingerne op til 71.500 kr., altså højst 15.730 kr.

Hvis der er mere end 15 år til, at du bliver folkepensionist, bliver det ekstra fradrag beregnet som 8 procent af det beløb, som du og din arbejdsgiver skyder ind på en fradragsberettiget pensionsordning, altså en ratepension eller en livsvarig livrente, herunder også indbetalinger til ATP.

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.
Side 1 af 44 (880 artikler)Prev1234567424344Next