bannerPos

Udskyd skatten på ubestemt tid

- Omdannelse til selskab vil særligt kunne være oplagt for svineproducenterne i halen på et gyldent år, påpeger Susanne Møberg, chefrådgiver i Velas-afdelingen Skat & Selskaber. Foto: Peter Beier
26-02-2020 13:26

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Det er muligt at indkassere solide skattebesparelser, hvis man driver et ApS eller A/S frem for en enkeltmandsvirksomhed, og netop nu er det muligt at omdanne virksomheden uden at skulle indfri en større skattebillet.

Det fortæller Susanne Møberg, chefrådgiver hos Skat & Selskaber i Velas.

- I disse år er der stort fokus på likviditeten på de danske landbrugsbedrifter, og ved at udskyde skattebetalingen kan man som ejer optimere likviditetssituationen i virksomheden. Ved at omdanne virksomheden til et ApS eller A/S får man mulighed for at udskyde en del af sin skattebetaling, og det kan beløbe sig til rigtig mange penge, siger Susanne Møberg, der er en af landets førende skatteeksperter på området.

Hun forklarer, at når en virksomhed overgår fra en person til et selskab, sker det på markedsmæssige vilkår, hvilket betyder, at der skal betales skat af fortjenesten på aktiverne. Frem til juni er det dog muligt at gøre det skattefrit.

- Hvis man ikke når i mål med en overdragelse inden skæringsdatoen den 30. juni i år, er man nødsaget til at vente til næste år, før man kan omdanne skattefri til selskab igen, siger hun.

 Oplagt for svineproducenter

Hun fortæller, at en omdannelse særligt vil kunne være oplagt for svineproducenterne i halen på et gyldent år.

Det skyldes, at nogle svineproducenter måske ikke har mulighed for at spare op i virksomhedsordningen (VSO, red.), fordi de ikke opfylder kravene, og i givet fald vil de passere topskattegrænsen, når der til foråret skal betales skat. Det kan ikke undgås for 2019-indtjeningen, men det kan forhindres at ske i 2020 og fremefter, så længe der fortsat tjenes penge i erhvervet.

- Med en omdannelse får du mulighed for at udskyde skatten, fordi du selv bestemmer, hvornår du tager beløbet ud af selskabet som enten udbytte eller løn. Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, og du ikke kan bruge virksomhedsordningen, så falder hele skattebetalingen på op til 55 procent, uanset om pengene er hævet ud til privatforbrug eller ej.

Den skattefri omdannelse finder sted i en begrænset periode hvert år, men fremadrettet vil det ske med nye regler, som gør, at nogle landmænd vil være tvunget til at holde fast i bygningsmassen, mens selskabskonstruktionen skrues sammen.

eh

0

Specialist i alle typer hegn

Som en af de største og ældste udbydere af hegn og hegnsløsninger til både landbruget og en lang række andre brancher, er Poda Hegn specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver.

Helt ud til hegnet

PIT Hegn er klar med gode tilbud og forsendelse af varer i den ekstraordinære situation, her hvor dyrene skal på græs.

Slagtesvineproducenter risikerer bøder

Med den rekordhøje svinenotering producerer landets slagtesvineproducenter mange steder grise med en høj afgangsvægt. Men afgangsvægten er et problem og kan munde ud i store bøder, da de mange steder overskrider grænserne i de eksisterende miljøgodkendelser, fortæller tre Velas-rådgivere.

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl
Side 1 af 58 (1152 artikler)Prev1234567565758Next