bannerPos

Virksomme veteraner

Ikke færre end 79 – godt hver fjerde af medlemmerne – deltog ved veterantraktorklubbens generalforsamling i Ryslinge Forsamlingshus. Længst til venstre ses formanden, Bo Fonager Lindholm (stående), under aflæggelse af beretningen om aktiviteterne i det forløbne år.

Tekst og foto: Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
18-02-2020 08:00
2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Året 2019 var igen et travlt og begivenhedsrigt år for medlemmerne af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn. Det fremgik klart af formanden Bo Fonager Lindholms beretning på klubbens ordinære generalforsamling mandag den 10. februar i Ryslinge Forsamlingshus.

Formanden kunne således oplyse, at der i det forløbne foreningsår har været afholdt ikke færre end 18 forskellige arrangementer, som både bestyrelsesmedlemmer, andre aktive medlemmer, frivillige medhjælpere, øvrige deltagere samt i alt flere end 4.000 interesserede besøgende og gæster havde været med til.

De 18 arrangementer fordelte sig med to klubaftener, en generalforsamling, to forårsdage med diverse markarbejde,  en brændedag, en skovdag, to høstdage, en tærskedag, en dag med udstilling og traktortræk og en dag med arbejde i roemarken. Desuden deltagelse på Det Fynske Dyrskue i Odense, bustur til Brokstedt i Tyskland, udstilling og aktiviteter på Ørbæk Marked og Lumby Møllemarked, virksomhedsbesøg hos Kverneland i Kerteminde samt aktivitetsdag og Fynspløjning på Brobygaard.

Økonomi og valg

Motor og Veterantraktor Klubben Fyns medlemstal ligger meget stabilt lige omkring 300, hvoraf hele 79 deltog i generalforsamlingen.

- Selv om vi er den tredjestørste veterantraktorklub i landet, er økonomien altid en væsentlig opgave for bestyrelsen, understregede formanden i sin beretning. For at holde indtægter og udgifter nogenlunde i balance har vi besluttet at ændre lidt på udgifterne. Men trods forskellige nye tiltag synes jeg, vi kan være stolte af vores klub og af de medlemmer, som skabte klubben for snart 27 år siden. Og der skal lyde en stor tak til alle, der har gjort en indsats for, at klubben fortsat kan være aktiv og levende. 

På valg var formanden, Bo Fonager Lindholm, og bestyrelsesmedlem Knud Bjerring Hansen. Begge blev enstemmigt genvalgt. Til revisor nyvalgtes Holger Strøger Hansen. Genvalgt blev suppleant Morten Andersen og revisorsuppleant Jens Hansen.


0

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.

Grænselukning lukker både ude og inde

Både Danmark og Tyskland har som bekendt valgt at lukke grænsen mellem de to lande på grund af corona-virussen – det giver udfordringer – også i landbruget

De unge skal etablere deres eget

Unge landmænd har brug for at skabe deres eget netværk i branchen, og de får nu hjælp fra den lokale landboforening, som har etableret en ungegruppe. Det har vist sig at være en succes.

Styrket SLF runder et skarpt hjørne

Der blev kigget både politisk fremad og historisk tilbage, da SLF markerede sit 20 års jubilæum ved dette års generalforsamling, der blev holdt på Agerskov Kro.

Klar til Agromek 2021

Mange virksomheder har allerede meldt sig klar til at udstille på næste års Agromek-messe i Herning.

Efterafgrøder knækker ikke kurven

Der var kritik af flere ministre og ikke mindst Aarhus Universitet fra formand Mogens Dall, da LandboSyd holdt generalforsamling i Gråsten. Ikke mindst efterafgrødekravet fik en hård medfart af landboformanden

Nye skærpede regler ved byggeansøgninger

Brug af certificerede brandrådgivere og statikere ved ansøgning om byggetilladelse kan medføre udfordringer, påpeger bygningsrådgiver.
Side 1 af 58 (1143 artikler)Prev1234567565758Next